NB I

Senkinek nem kell az új aréna?

Egyetlen cég sem jelentkezett a Nagyerdei Stadion üzemeltetésére kiírt pályázatra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Közbeszerzési pályázatot írtak ki az épülő debreceni stadion üzemeltetetésére, mert az Európai Unió szabályaival nem egyeztethető össze, hogy a DVSC állandó bérlőként üzemeltető legyen.

Papp László alpolgármester a civishir.hu oldalon kifejtette, az EU a stadionhoz kapott állami forrást tiltott támogatásnak tekintené, a DVSC-nek még csak a kisebbségi tulajdonosai sem pályázhatnak, sőt a Loki szempontjait még csak figyelembe sem lehet venni a pályázat kiírásakor, mert brüsszeli logika szerint így előnybe kerülne egy gazdasági társaság a többivel szemben.

Papp László úgy fogalmazott, hogy megtalálják a megfelelő üzemeltetőt, de lezárult a pályázati határidő, és senki sem jelentkezett.

Krecz Tibor, a Nagyerdei Stadionrekonstrukciós Kft. kommunikációs igazgatója elmondta, pánikra nincs ok, napokon belül meghirdetik az újabb pályázatot, és bízik benne, hogy az már sikeres lesz. Szerinte nem meglepő, hogy egyelőre nem tolonganak a pályázók, hiszen eddig Magyarországon ekkora stadiont üzleti alapon még nem üzemeltetett senki. Nem csak a stadionon belüli kereskedelmi egységekre vonatkozik a pályázati kiírás, hanem a sok, kifelé szolgáltató kereskedelmi egységre is, tehát egy komoly komplexumról van szó.

A pályázati feltételekről a közbeszerzésre való tekintettel Krecz Tibor nem tudott információkat adni, de annyit elmondott, a leendő nyertes nem úgy költözik be a stadionba, hogy másnap már csapolja is a sört a közönségnek, mert neki kell kialakítania a vendéglátóegységeket is.

A közbeszerzés részletei ide kattintva olvashatók!

Olvasói sztorik