NB I

Világításpróba a Loki-stadionban

Minden reflektor a helyén van, péntek délután fény árasztotta el a Nagyerdei Stadiont.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Péntek délután, naplementekor próbálták ki a Nagyerdei Stadion pályavilágítását. Az összesen 216 lámpatest 1800 lux fényerőt produkál. Ez a teljesítmény tökéletesen megfelel a HD minőségű mozgókép-készítés követelményeinek – írja a haon.hu.

Már a stadionban szerelik a két, egyenként 52 négyzetméter hasznos felületű eredményjelző tartószerkezetét. A sporttechnológia körébe tartozó eszközök közül csupán a pálya felfestése, a szögletzászlók és a kapuk vannak hátra. A beruházó NSR Kft. és a DVSC kiválasztották a kispadok üléseit. Ugyanaz a világcég szállítja a megoldást, amelyik például a manchesteri Old Traffordot, vagy a madridi Santiago Bernabéut szerelte fel. A Loki stábja természetesen egyedi, címerrel ellátott kispadüléseken figyeli a mérkőzéseket.

A sportcélú helyiségek közül az öltözőkben kicsempézték a vizes blokkokat, zuhanyzókat, leglettelték a falakat, a festés és a padlóburkolás van hátra. Sikeres gépészeti próba zajlott a sajtóközpontban és a konferenciateremben. A gyep parádésan telel, minden négyzetcentiméteren optimális állapotban van.

Január harmadik hétvégéjén teljesen körbeér a tetőt fedő membrán. A műszaki készültség menetrend szerinti. Áprilisban próbaüzem, májusban nyitás!

Olvasói sztorik