NB I

Az a szép zöld gyep…

Valóban új korszakot nyit a hazai sportlétesítmények történetében a hamarosan elkészülő debreceni aréna. Fotógalériával!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szinte napra pontosan 11 hónappal ezelőtt, tavaly április 11-én volt az új Nagyerdei Stadion ünnepélyes alapkőletétele, napjainkban pedig már kilencven százalékos műszaki készültséggel büszkélkedhet a hazánkban korszakos jelentőségű aréna.

Mostanság már a székek egy része is a helyén van, a közönség már láthatja a lelátókon a piros és a fehér ülőhelyekből kirajzolódó feliratot, mintát. A játéktér túl van az első karbantartó hengerkezelésen és műtrágyázáson. Az épületen belül a padlóburkolók, a festők és az informatikusok tevékenykednek: zárószakaszban vannak az úgynevezett finommunkák.

Az ünnepélyes megnyitó május elsején lesz, 22 nappal később pedig már a magyar válogatott játszik barátságos mérkőzést Dánia ellen a debreceni létesítményben, amelyet közben az élvonalban listavezető DVSC is birtokba vesz.

Az már tavaly eldőlt, hogy az új stadiont nem a városi önkormányzat üzemelteti majd, hanem egy nyílt pályázat alapján a beruházó cég (amelyben Debrecennek tíz százalékos tulajdonrésze van) választ majd üzemeltetőt.

A tender kiírása a közelmúltban meg is jelent a Közbeszerzési Értesítőben, a Nagyerdei Stadion Kft. által meghirdetett pályázat a Nagyerdei Stadion teljes körű üzemeltetési feladatainak ellátására vonatkozik, húszéves időtartamra. A cégek március 20-án délig nyújthatják be ajánlataikat.

Vasárnap a Rangadó.hu stábja is bebocsátást nyert az impozáns létesítményben, amely a korábbi ígéreteknek megfelelően valóban korszakalkotó a hazai sportlétesítmények között. Talán nem túlzás azt állítani, világbajnoki színvonalú arénáról van szó.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik