NB I

Közel a stadionavató

A létesítmény elérte a 80 százalékos készültséget, erről a klub dolgozói is megbizonyosodhattak.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn kora délután az új Nagyerdei Stadionban jártak a debreceni klub dolgozói, akik felmérték, milyen készültségi állapotban van a létesítmény, megtekintették jövendő munkahelyüket, az irodákat, a különböző kiszolgáló helyiségeket és természetesen a lelátót és a játékteret.

Krecz Tibor, a stadionrekonstrukciót végző gazdasági társaság kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a létesítmény elérte a 80 százalékos készültséget.

– A lelátót fedő szerkezet teljesen kész van, az acéltartókra az északi oldalon két hét leforgása alatt elhelyezik az utolsó membránelemeket – mondta dvsc.huhonlapjának Krecz Tibor. – Körülbelül 75-80 százalékban fent vannak a pályát megvilágító lámpatestek, ebben a hónapban ez is lezárul. A fű nagyon jól érzi magát, folyamatosan vizsgáljuk, a kedvező hőmérséklet miatt a gyökeresedés elindult. Az épületen belül minden egyes válaszfal a helyén van, mint ahogy túlnyomó részt a hidegburkolatok is, folyik az álmennyezetek elhelyezése, utána a padlók burkolása. Ez azt jelenti, minden feltétel adott ahhoz, hogy március végére olyan állapotba kerüljön a létesítmény, amely után április elején elkezdődhet a próbaüzem. Április 30-ra meglehet a használatbavételi engedély, és valószínűleg május 1-jén buli.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik