NB I

Már a székeket szerelik

Összesen 20.300 ülőhely lesz a Nagyerdei Stadionban; a hatalmas kivetítőt is szerelik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Már a székeket szerelik a Nagyerdei Stadion lelátójára, a fehér ülőhelyekből kivehető a Debrecen felirat. A kivitelezés a zárószakaszában tart, a műveletek az előre meghatározott ütemterv szerint haladnak.

– Összesen húszezer-háromszáz szék lesz a stadionban. Egyelőre a fehérek érkeztek meg, de természetesen jelentősen több lesz a pirosból – idézi a DVSC honlapja Kósa Lajost, Debrecen polgármesterét. – Nem mindenhol a lehajtható, műanyag változatú lesz, ugyanis a B-középbe és a vendégszektorba fémszékek kerülnek fel, mert jóval strapabíróbbak, emellett el lehet majd úgy helyezni és rögzíteni, hogy az ultrákat ne zavarja. Az ő kérésük ugyanis az volt, hogy ne legyenek székek a szektorukban, ugyanakkor az UEFA a nemzetközi mérkőzéseken nem engedélyezi az olyan szektorok megnyitását, ahol nincs ülőhely, ezért született ez a megoldás.

Érdekesség, hogy a székek olyanok lesznek, mint amilyeneken a müncheni Allianz Arena nézői ülnek. UV-állóak, vandálbiztosak, könnyen tisztán tarthatóak és megfelelnek a kor követelményeinek, valamint a stadion színvonalának.

– A másik újdonság a kivetítő – folytatta Kósa Lajos. – A méretéből adódóan mindenhonnan jól lehet majd látni, és mivel elég nagy a fényereje, az sem okoz majd gondot, ha rásüt a nap. A világítást majdnem teljes egészében beállították, a mostani számítások szerint a stadion nyolcvanhat százalékos készültségben van.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik