NB I

Elköltöztetik a szurkolókat

Megújul a Szusza Ferenc Stadion egyik oldala.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Több mint tíz éve, 2003 óta viseli a legendás csatár, Szusza Ferenc nevét az újpesti stadion, azonban ugyanúgy 11 éve áll kihasználatlanul a létesítmény Megyeri útra néző fejépülete.

A tervek szerint ez már nem marad így sokáig, ugyanis kormányzati forrás felhasználásával az UTE és az Újpest FC által használt sporttelep jelentős felújításon eshet át, amelynek legfontosabb elemei a fejépület és a székház befejezése, továbbá a szurkolókat kiszolgáló területek fejlesztése lenne.

A szurkolók magasabb szintű kiszolgálása érdekében az előzetes tervek szerint a fejépületben a többi közt étterem, söröző, ajándéküzlet és múzeum várja majd az Újpest-szimpatizánsokat, hogy a hazai mérkőzések egész napos élménnyé válhassanak mindenki számára.

A klubvezetők célja, hogy a szurkolók minden találkozón igénybe vehessék a fejépület szolgáltatásait, ehhez viszont elengedhetetlen, hogy a vendégszurkolók az eddig megszokott C-lelátó helyett egy másik lelátórészről nézzék a meccseket, amelynek optimális kivitelezhetőségéről és hatásairól a vezető szervezett szurkolói csoportok mellett a rendőrséggel, az önkormányzattal, az MLSZ szakembereivel és az UTE vezetőivel is egyeztetések folynak.

A tervek még nem véglegesek, ezért a hamarosan kezdődő tavaszi idény folyamán a hazai szurkolók még az eddig megszokott módon foglalhatják el helyüket a stadionban – írja a klub honlapja.

Az Ultras Liberi birtokába jutott dokumentum tanúsága szerint átköltöztetné az Újpest-tábort a Megyeri út felőli oldalra, a vendégszektort pedig a B-terasz és a D-lelátó sarkában helyezné el.

Olvasói sztorik