Törökország

A Fradinak sikerült, az Újpestnek nem

Az FTC által korábban 4-0-ra legyőzött román Rapid Bucuresti 1-0-ra győzött a lilák ellen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Újpest FC – Rapid Bucuresti (román) 0-1 (0-0)
Törökország
Újpest: Balajcza – Ngawa, Molnár S., Litauszki, Antón – Proesmans, Vasziljevics – Nagy J., Koszovics, Simon K. – Tshibuabua. Cserék: Dmitrovics, Ligot, Hammer, Sztaniszavljevics, Eninful, Balogh B., Lázár B., Kabát. Edző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerző: Paun (51.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Elmaradt az Újpest szombati edzőmeccse, ezért erre a hétvégére csak egy találkozó jutott: vasárnap a román másodosztály Keleti-csoportjában listavezető Rapid Bucuresti ellen játszottak a lilák.

A románok a meccs elején három szögletet végezhettek el, de egyik sem volt veszélyes. Egy újpesti kontra végén a kapus mentett Simon Krisztián elől. Nagy János szögletét Simon csúsztatta meg, de a kapus lábbal hárította Tshibuabua próbálkozását. A 22. percben egy harmincméteres szabadrúgást négy méterről fejeltek kapura a románok, de Balajcza bravúrral a kapufára tolta a labdát, majd csapattársai felszabadítottak.

Három perccel később Tshibuabua kisodródott helyzetből kapura lőtt, de centikkel célt tévesztette. A 27. percben Simon Krisztián lefutotta a védőjét, de egy pontos passz után Tshibuabua elől az utolsó pillanatban szögletre mentett a védő. A 33. percben egymás után két szögletet is elvégezhetett az Újpest, de egyik sem jelentett veszélyt a kapura. A 39. percben a bukarestiek egyik csatára egy szép támadást követően a tizenhatos vonaláról félfordulattal lőtt, de Balajcza magabiztosan védett.

A negyvenedik percben Vasziljevics indította Simont, aki egy csellel lerázta a védőjét, de lövését a kapus bravúrral védte. A szünet előtt egy gyors bukaresti kontra végén Molnár Sándor nagy bravúrral lefülelt egy labdát, így az első félidő gól nélkül ért véget.

Az 51. percben egy harmincméteres, élesen belőtt szabadrúgást a bukaresti csatár, Catalin Paun hét méterről a kapuba fejelt (0-1). A hatvanadik percben a Rapid közel negyven méterről próbálkozott egy szabadrúgással, de Balajcza magabiztosan védett. Egy perc múlva egy 25 méteres szabadrúgással jöttek a románok, de a lövés a sorfalról szögletre pattant.

A 74. percben az újpestiek kifejeltek egy szabadrúgást, majd a kipattanót ismét kapura lőtték a románok, de egy védőről szögletre pattant a labda. Három perccel ezután hatalmas egyenlítési helyzet maradt ki: Kabát ívelt a középen érkező Lázárhoz, aki hét méterről a bal felső sarok mellé fejelt. Az utolsó tíz percben mindent megtett az egyenlítésért az Újpest, Nagy Jánosnak volt két lövése, ami a betömörülő védőkről pattant le, majd a legvégén Balogh Balázs beadását Hammer a hosszú oldalról a kapu fölé fejelte, így a Rapid Bukarest 1-0-ra nyerte.

Olvasói sztorik