Törökország

„Ritkán szerez az ember ekkora gólt”

Lázár Bence reméli, hogy az Újpest szombati és vasárnapi edzőmérkőzésén is pályára léphet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Első törökországi felkészülési meccsén 2-2-t játszott az Újpest a kazah élvonalbeli Ordabasy ellen. A magyar csapat már két góllal is vezetett, de két büntetőből egyenlített az ellenfél. A korábban kisebb sérüléssel bajlódó Lázár Bence az első félidőben, csereként lépett pályára, és előbb gólpasszal, majd egy bombagóllal segítette csapatát. A 22 éves csatár a klub honlapjának adott videóinterjúban elmondta, sajnálja, hogy nem nyerték meg a mérkőzést.

– Jól indult az edzőtábor, szerintem jól játszottunk az első hatvan percben. Egy kicsit gyorsan történtek velem a dolgok, hiszen Szuljics megsérült, és hirtelen kellett beállnom, szinte bemelegítés nélkül, de jól sült el a dolog, hiszen egy gólpasszal gyorsan hozzá tudtam járulni ahhoz, hogy vezessünk – kezdte Lázár Bence. – Később sikerült még egy gólt szereznem átlövésből. Ritkán szerez az ember ekkora gólt, úgyhogy külön is örültem neki. Aztán sajnos két buta büntetőből kaptunk két gólt, ami nem volt benne a játékban. Kettő-null után tudatosan visszaálltunk, és kontrákra rendezkedtünk be. Benne volt a játékunkban még egy gól, erre kaptunk két büntetőt öt perc alatt, egy kezezés és egy véleményes fault miatt. Sajnálom, hogy így alakult, mert meg kellett volna nyernünk a mérkőzést. Nem indultunk rosszul, és ez egy nagyon komoly játékerőt képviselő csapat volt. Lehetett látni már a bemelegítésnél is, hogy erősek, egységesek, gyorsak. Teljesen más kultúrából érkező csapat volt, úgyhogy mindenképpen jó erőfelmérő volt az első mérkőzés.

Az újpestiek pénteki programjával kapcsolatban elmondta, hogy a hosszú, kimerítő konditermi edzést követően délután villanyfényes tréning vár rájuk.

– Már rutinosan érkezünk Belekbe, én már harmadszor vagy negyedszer vagyok itt. Minden adott a remek felkészüléshez, de egy kicsit más ez a felkészülés, mint az eddigiek, mert nagyon nagy hangsúlyt fektetünk a taktikai elemek gyakorlására, nem feltétlenül a száraz futások vannak már előnyben, és ugye a mérkőzésekre is készülünk. Pénteken a reggeli után fél órával már a konditeremben kezdtünk, és majdnem másfél órát lent voltunk. Nagyon komoly erősítőpenzum volt külön állomásokkal, amit az erőnléti edzőnk nagyon szeret, a játékosok néha kevésbé, de mindenképpen nagyon jól szolgálja a felkészülést. Az ebéd után hosszabb pihenő, majd villanyfényes edzés következik, ami elég hosszúra szokott sikeredni, ott sok mindent tudunk gyakorolni, mindenképpen mást, mint az eddigiekben – mondta Lázár Bence.

Az Újpest hétvégén két román csapattal találkozik, hiszen szombaton az élvonalbeli Gaz Metan Medias, vasárnap pedig a másodosztályú Rapid Bucuresti ellen lép pályára.

– Tudjuk, hogy a román csapatok nagyon jó erőt képviselnek. Láttuk a Rapid Bukarestet edzeni, és úgy gondolom, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Én egy kisebb sérüléssel bajlódtam az előző egy hétben, ezért ez a hatvan perc is eléggé megterhelő volt nekem, nem is gondoltam, hogy ennyit fogok játszani, nem ennyi volt tervezve. Természetesen örülök, hiszen nagyon jól sült el. Nem tudom, hogy képes lennék-e játszani egymás utáni napon. Kilencven percet biztosan nem, de úgy gondolom, hogy mindkét mérkőzésen pályára tudnék lépni, meglátjuk, hogy alakul. Szerintem még kevés játékosban van kilencven perc, viszont nem vagyunk annyira sokan, hiszen mindig vannak kisebb sérülések. Mindkét meccs jó erőfelmérő lesz, hogy hol tartunk a felkészülésben. Nem biztos, hogy az eredmény a legfontosabb ezeken a mérkőzéseken, a játékosoknak megfelelő meccsterhelést kell adni, hiszen edzünk, edzünk, de azért a mérkőzés mégis más, persze, nyerni szeretnénk ezúttal is, erre fogunk törekedni – mondta végül Lázár Bence.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik