NB I

Méltatlan búcsú a kapitánytól

Vermes Krisztiánnal postai úton bontott szerződést a klub; a rutinos védő Mezőkövesdre tart.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Immár hivatalos, hogy a korábbi csapatkapitány távozik a klubtól, hiszen szerződést bontottak vele. Utánpótlás-játékosként a BVSC-től került Újpestre, az NB I-ben 2004 őszén mutatkozott be. Ezt követően 2005-ben debütált a magyar válogatottban, amelynek színeiben hat mérkőzésen lépett pályára, a 2008–2009-es szezont pedig kölcsönben a holland élvonalban szereplő Sparta Rotterdamban töltötte.

A 28 éves játékos térde éppen csapatkapitánnyá választása után, 2011 februárjában sérült meg súlyosan, ám a 2011–2012-es szezon utolsó fordulójában visszatért az első csapatba. Összesen 160 NB I-es mérkőzésen öt gólt szerzett lila-fehérben, az őszi idényben pedig hat bajnokin és három Ligakupa-találkozón lépett pályára.

A rutinos hátvédet postai úton értesítették a szerződésbontásról, ami több mint méltatlan egy olyan játékossal szemben, aki a magyar első osztályban eddig csak egy csapat mezét viselte. A Rangadó.hu megkeresésére Vermes Krisztián beszámolt a kialakult helyzetről, és arról, hogy jelenleg a Mezőkövesd csapatával folytat előrehaladott tárgyalásokat.

– Első hallásra nehezen hihető, hogy postai úton kapta meg a szerződésbontásról szóló papírokat. Valóban így történt?
– Igen. Volt nemrég egy előzetes megbeszélés, én úgy gondoltam, hogy esetleg dűlőre fogunk jutni a klubbal, de hirtelen postán kaptam egy levelet, és az állt benne, hogy egyoldalúan felbontják a szerződésemet harmincnapos felmondási idővel – mondta Vermes Krisztián.

– Egy hete már edzésbe állt Újpesten, és akkor azt mondta, az sem kizárt, hogy a csapattal tart az edzőtáborba, ha teljesen felépül. Nem épült fel, vagy nem számítottak önre?
– Egyszerűen nem voltam benne a keretben. Akkor már nagyjából körvonalazódott bennem, hogy nincs helyem a csapatban.

– A napokban több helyen lehetett olvasni, hogy a Mezőkövesd érdeklődik ön iránt. Ez lesz a következő állomása?
– Igen, teljes mértékben. Véber György azt mondta, számítanak rám, ami nagyon jól esett. Örülnék, ha meg tudnánk egyezni, de egyelőre folynak még a tárgyalások.

– Dolgozott már együtt Véber Györggyel, amikor még az Újpestnél volt pályaedző Mészöly Géza mellett. Milyen benyomásai vannak róla?
– Nagyon jó edző volt. Mészöly Gézával remek edzéseket tartottak, és emberileg is teljesen jól kijöttünk egymással. Az elmúlt években biztos, hogy még tovább fejlődött, úgyhogy én csak jóra számítok vele kapcsolatban.

– Véber akkoriban a háttérbe húzódott Mészöly mögött, vagy már lehetett látni, hogy komoly karrier áll előtte?
– Nem húzódott a háttérbe egyáltalán. Gézával szinte minden döntést közösen hoztak meg. Az edzéseken is voltak olyan periódusok, amikor Véber György foglalkozott a csapattal.

– Jelenleg csak a mezőkövesdi vonal él, vagy mások is keresték?
– A komoly érdeklődők között volt a Nyíregyháza, de velük egyelőre nem beszéltünk. Most a Mezőkövesddel vettük fel komolyabban a kapcsolatot, úgyhogy jövő héten meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok. Bízom benne, hogy sikerül majd megegyeznünk – zárta a beszélgetést Vermes Krisztián, aki 160 mérkőzésen lépett pályára az Újpest FC csapatában.

Olvasói sztorik