NB I

Vermes sorsa még mindig kérdéses

A szerb vezetőedző számítana a csapatkapitányra, de a belga tulajdonos szabadulna tőle.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Decemberben derült ki, hogy az Újpest FC nem tart igényt csapatkapitányára, Vermes Krisztiánra. A korábbi hatszoros válogatott védőnek azt mondták, nem kell feltétlenül távoznia, de az értésére adták, hogy a vezetőedző nem számít rá.

Azóta eltelt egy hónap, de nincs előrelépés az ügyben, ráadásul az is kiderült, hogy Nebojsa Vignjevics számítana a tapasztalt játékosra, csak a belga tulajdonos szeretné körön kívül látni a csapatkapitányt. A Rangadó.hu megkeresésére Vermes Krisztián vázolta az utóbbi hetek történéseit.

– Jelenleg annyit tudok elmondani, hogy nincs nagyon előrelépés – kezdte Vermes Krisztián. – A tulajdonos szorgalmazta, hogy írjam alá a szerződésbontást, de én közöltem vele, hogy nem szeretném aláírni, mert nem akarok elmenni Újpestről. Most így állunk, de valószínűleg a héten lesz előrelépés, mert a csapat vasárnap utazik el az edzőtáborba, úgyhogy addigra talán eldől a sorsom.

A 28 éves védő decemberben túlesett egy porcműtéten, de a jelek szerint a tavaszi szezon kezdetére már százszázalékos állapotban lesz.

– Hétfőn már labdáztam a többiekkel, és minden nap csinálok valamit a kerettel, hogy minél hamarabb visszakerüljek a csapatba.

Az Újpest tulajdonosa, Roderick Duchatelet az mondta, Vermes Krisztián távozhat, viszont a vezetőedző nem látta még játék közben, ezért nem lehet kijelenteni, hogy igényt tart-e rá, vagy nem.

– Nebojsa Vignjevics azt mondta nekem, hogy ha egészséges vagyok, akkor számít rám. Zajlanak az egyeztetések a háttérben, és a héten fog eldőlni minden, de az sem kizárt, hogy a csapattal tarthatok a törökországi edzőtáborba – tette hozzá Vermes Krisztián.

Olvasói sztorik