Törökország

Pintér Attila a liláknál is leskelődött

Az Újpest két góllal vezetett, de végül döntetlent játszott kazah ellenfelével. A szövetségi kapitány szép dolgokat is láthatott.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
FC Ordabasy (kazah) – Újpest FC 2-2 (0-1)
Belek, Törökország
Újpest: Dmitrovics (Balajcza, a szünetben) – Nagy J., Litauszki (Hammer, 68.), Heris, Antón (Ligot, 64.) – Sztaniszavljevics (Koszovics, 58.), Balogh B. (Eninful, 68.), Vasziljevics (Proesmans, 58.) – Simon K., Tshibuabua, Szuljics (Lázár B., 40.). Edző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerzők: Tshibuabua (42.), Lázár B. (55.), illetve Asirbekov (65., 71. – mindkettőt tizenegyesből)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Már-már csípős hidegben, és Pintér Attila szúrós tekintette mellett kezdődött az Újpest edzőmeccse Törökországban. Ráadásul kicsit késett is a start, mert a lilákat szállító busz eltévedt.

A mérkőzést a kazahok kezdték jobban. Gyorsan helyzeteket alakítottak ki, rúgtak egy kapufát is, de Dmitrovics kapusnak a 15. percben is volt védeni valója, Tolebek másodszor is szabadrúgásból veszélyeztetett. A lilák gyorsan magukra találtak, kiegyenlítettebb lett a meccs, volt persze kakaskodás is, ahogy az már lenni szokott egy kazah csapat ellen…

Ami viszont ennél is fontosabb, hogy egy remek támadás után megszerezte a vezetést az Újpest: Lázár beadását közvetlen közelről pofozta a kapuba Tshibuabua. Aztán az 57. percben előkészítőből főszereplő lett, Lázár Bence irgalmatlan nagy gólt lőtt húsz méterről a jobb felsőbe (2-0).

A második félidő azonban magyar szempontból nem alakult jól. Asirbekov két büntetőt is értékesített. Előbb a 66., majd a 72. percben volt eredményes.

Ezt követően az Újpest indított még egy nagy rohamot, de a győztes gólt nem tudta megszerezni, pedig a játék képe alapján közelebb állt a győzelemhez.

Olvasói sztorik