Hírek

Vandálbiztos székek lesznek Debrecenben

Újabb közbeszerzés: több mint 20 ezer darab lelátói székre van szükség a Nagyerdei Stadionban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Nagyerdei Stadion Kft. gyorsított meghívásos közbeszerzést írt ki a Debrecen Nagyerdei Stadion rekonstrukciójához kapcsolódó újabb kivitelezési munkálatokra – a felhívás a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A felhívás nem tartalmazza a feladat becsült ellenértékét, de a gyorsított meghívásos közbeszerzési forma indoklásából kiderül, hogy az ajánlatkérő további 1 milliárd forintra pályázott.

Az elvégzendő munkákból kiemelendő a negyedik szinten szerkezetkészen kialakított 23 darab Sky-box szurkolói páholy belső kialakítása és a sportolói öltözőben egy jeges vizű merülő medence megépítése. Az előregyártott vasbeton lelátópanelekből épített nézőtéren 16 658 darab piros és 3391 darab fehér színű (összesen 20 049 darab) vandálbiztos, anyagában színezett, eltávolíthatatlan számozással rendelkező, fix rögzítésű nézőtéri széket kell beépíteni és rögzíteni. Ki kell építeni a – többfunkciós kártyával működő – készpénz használatot nem igénylő fizetési rendszert is.

A többletberuházás célja, hogy egyrészt emelkedjen a létesítmény sportfunkcióinak műszaki színvonala, másrészt, hogy a stadion megfeleljen a 2013-ban hatályba lépett új rendezvényszervezési előírásoknak.

Az eljárás sürgős megindítását indokolja, hogy a többlet műszaki tartalom megvalósításához külön egyedi gyártású termékek beépítése is szükséges, és a gyártási idő több hónap is lehet.

A most meghatározott munkák, a korábban lefolytatott nyílt közbeszerzési eljárást követően megkötött vállalkozási szerződés alapján folyó építési munkákkal összehangolva, egymásra épülve végezhetők csak el. Ezért a korábbi közbeszerzési eljárás szerződéses határidejéhez illeszkednie kell a mostani közbeszerzési eljárás határidejének is.

A közbeszerzésre október 7-ig lehet jelentkezni. A második fordulóba jutott cégeket október 28-ig értesíti az ajánlatkérő. Ajánlatot az a társaság tehet, amelynek az elmúlt három évben a nettó árbevétele elérte az évi 3 milliárd forintot. Ebből a magasépítési kivitelezési tevékenységnek legalább nettó egymilliárd forintot kell kitennie.

A stadion rekonstrukciójára kiírt nyílt közbeszerzést idén januárban a debreceni Hunép Zrt. és az Épker Service Zrt. alkotta Hajrá, Debrecen! konzorcium nyerte, 11,455 milliárd forintos ajánlattal. A befejezési határidő, jövő április.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik