NB I

Füvesítik a debreceni stadiont

Csütörtökön megkezdődött a Nagyerdei Stadionban a gyepszőnyeg terítése.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A létesítmény így komplett gyepszőnyeggel, továbbá fedett lelátókkal várja a telet. A gyepszőnyeg terítése szombaton fejeződik be, s az új debreceni stadion játéktere már a nemzetközi élvonalhoz fog tartozni – hangzott el a létesítmény csütörtöki bejárásán, amelyen részt vett Kósa Lajos polgármester, Szima Gábor, a DVSC elnöke, továbbá a debreceni klub vezetői, edzői, játékosai és helyi politikusok is.

A pálya a legkorszerűbb adottságokkal bír: alatta csapadékvíz-elvezető és öntözőrendszer, elektromos pályafűtés van, a külön futballcélra termesztett gyepszőnyeget pedig többkomponensű hordórétegen fektették le.

Az Apostagon nemesített fű erősebb gyökérzettel rendelkezik és a fűszálak is jobban bírják az intenzív igénybevételt, de az altalajban műanyag gyökér-erősítő is biztosítja azt, hogy még nedves talajon se fordulhassanak ki meccs közben nagyobb gyeptéglák.

A bejáráson már a labda is előkerült, a DVSC játékosai, a klub és a város vezetői passzolgathattak elsőként az új Nagyerdei Stadionban.

A kivitelező jelezte, hogy mind pénzügyileg, mind műszakilag minden a tervezett ütemterv szerint halad, a stadion készültségi foka jelenleg csaknem hetvenszázalékos, az alvállalkozókat kifizették és még idén befejezik a tető befedését is. Az ablakok már a helyükön vannak, így télen a belsőépítészeti munkákkal és a belső terek műszaki kivitelezésével folytatódik az építkezés.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik