NB I

„Rangadóhoz méltó meccs volt”

Pátkai Máté csapatkapitányként vezette sikerre együttesét a Videoton elleni, kulcsfontosságú találkozón.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Rendkívül fontos rangadót játszott egymással vasárnap este a Videoton és a Győri ETO. Ez a párharc mindig kiemelt jelentőséggel bírt a presztízs miatt – az elmúlt években is szikrázó összecsapásokat vívtak a bajnokságban és a kupában egyaránt. Fontos volt azért is, mert mindkét együttes a várakozásoknál gyengébben rajtolt tavasszal, és egy rangadónyerés a legjobb módszer, hogy egyenesbe jöjjenek. Nem mellesleg a matematika miatt is jelentős érdeklődés kísérte a mérkőzést, ugyanis győri siker esetén a harmadik helyezett ETO egy pontra megközelíti nagy riválisát a tabellán.

A feltételes mód mára feleslegessé vált, hiszen tudjuk, hogy Rudolf Gergely kihagyott büntetője ellenére a vendégek 1-0-ra győztek Martínez találatával, és szorosan tapadnak a Videotonra. A vasárnap esti meccs egyik főszereplője a bajnoki címvédő 26 éves középpályása, Pátkai Máté volt, aki ezúttal a csapatkapitányi karszalagot is megkapta. A válogatott játékos a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy szerinte csapatként erősebbek a fehérváriaknál, ez döntött a találkozón.

– Hogyan emlékszik a székesfehérvári meccs két félidejére, amely két eltérő fejezet volt?

– Végig kézben tartottuk a mérkőzést, a Videotonnak talán két lehetősége volt, Haraszti lövése, illetve egy fejes, ezen kívül nem nagyon veszélyeztettek. Jól védekezett a csapat, és bár a végjátékban pontatlanabbak voltunk a kelleténél, azért adódtak lehetőségeink – mondta Pátkai Máté.

– Az első félidő lefújása előtt jött a kiállítás, illetve a kihagyott tizenegyes. Milyen volt a hangulat a szünetben?
– Horváth Ferenc nem foglalkozott ezzel, azt mondta, ha így játszunk tovább, higgadtan, akkor összejön a győzelem, és így is történt. A gólon kívül Varga Rolandnak is volt egy nagy helyzete, amivel biztosíthattuk volna a sikert. Rangadóhoz méltó találkozó volt, minden szempontból.

– A Videotontól azt kapták, amit vártak?
– Hellyel-közzel szerintem igen. A fehérvári csapat talán abban a legerősebb, hogy egyénileg jól képzett játékosai vannak, de talán csapatként még nem annyira erősek, mi pedig bizonyítottuk, hogy éppen úgy vagyunk erősek. Ezt támasztja alá, hogy a kihagyott büntető után is meg tudtuk nyerni a találkozót.

– A Magyar Kupában az MTK ellen két góllal elvesztett első meccs után bízik a továbbjutásban?
– Nem lehetetlen, hiszen ellenfelünk az első mérkőzésen is helyzet nélkül rúgott két gólt. Ha olyan lesz a védekezésünk, mint a Videoton ellen, ha nem kapunk gólt, akkor sikerülhet a továbbjutás, mert abban majdnem biztos vagyok, hogy betalálunk, persze, nagyon kell koncentrálnunk. Nem adtuk fel, hiszen kétgólos hátrányban is kellően motiváltak vagyunk, persze, nem lesz könnyű dolgunk.

– Sikerült már átállniuk a Pintér Attila-féle játékról a Horváth Ferenc-féle játékra?
– Más a két edző, de a csapat egyre inkább magáénak tudja, amit Horváth Ferenc kér tőlünk. Ennek lényege az agresszivitás, a visszatámadás, illetve a kreatív támadójáték. Bízom benne, hogy meccsről-meccsre jobbak leszünk, és egy jó csapat alakul ki Horváth Ferenc keze nyomán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik