NB I

Elefántcsontparti próbajátékos Pápán

Luis Rene góllal mutatkozott be a 2-1-re megnyert zalaegerszegi edzőmeccsen, Tóth Bálint mégsem volt elégedett vele.

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
Zalaegerszegi TE FC – Lombard Pápa Termál FC 1-2 (1-0)
Zalaegerszeg, 50 néző. Játékvezető: Kiss N.
ZTE: Vlaszák – Preklet, Kovács G., Bogunovics, Nagy Z. – Holdampf, Kovács L., Grbics, Simonfalvi – Frizoni, Tóth L. Cserék: Czirjék, Latin, Potyi, Kocsis, Hajdú N., Szántó, Bíró, Tanuqe. Edző: Lendvai Miklós
Pápa: Szűcs L. – Tóth G. (Nagy S., 27.), Présinger, Struhar, Németh M. – Rodenbücher, Jagodics B., Carril, Orosz M. – Rene, Kenesei. Cserék: Horváth G., Nagy T., Dóczi, Baldauf, Tajthy, Csizmadia Cs., Radics, Király B., Venczel. Edző: Tóth Bálint
Gólszerzők: Tóth L. (39.), illetve Rene (51.), Radics (80.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A külföldi játékosok továbbra sem tértek vissza Pápára, a zalaiaktól pedig Pavicsevics, Sluka, Nánási, illetve a sérült Babati hiányzott.

Jó iramú volt a pápaiak harmadik téli felkészülési mérkőzésének első félideje, ám a játék inkább a két tizenhatos között folyt. A vendégeknél ismét pályára lépett a Haladástól érkezett fiatal próbajátékos, Jagodics Bence, valamint a spanyol Ivan Carril és az elefántcsontparti Luis Rene is.

A spanyol kapta a karmesteri pálcát, hiszen irányítóposzton játszott, az afrikai pedig jobboldali támadó középpályásként szerepelt. Látszott, hogy mindketten jó barátságban vannak a labdával, de első ránézésre az erőnlétük nem az igazi. Történt egy kisebb sérülés is az első félidőben: egy rossz mozdulatot követően Tóth Gábor kért cserét. Gólt a hazaiak szereztek: a 39. percben Frizoni szöglete után Preklet Csaba fejelte vissza a labdát, középen Tóth László érkezett, és közelről a hálóba lőtt (1-0).

A szünet után a Gyirmótról távozó egykori Fradi-játékos, Csizmadia Csaba is pályára lépett a Lombard színeiben. Az 51. percben tűzijátékot rendezett a hazai kapu előtt a Pápa: először Czirjék védett, a második lövés a kapufán csattant, harmadjára viszont Luis Rene vágta a léc alá a labdát (1-1). A nyolcvanadik percben Rene ziccerben lépett ki, Czirjék óriási bravúrral védett, majd a kipattanót is kiütötte, ám ezúttal is volt harmadik próbálkozás, és Radics lövése utat talált a hálóba (1-2).

Edzői értékelések

Lendvai Miklós, ZTE: – Megtiszteltetés volt egy első osztályú csapat ellen játszani, úgy gondolom, jól is teljesítettünk, és ez arra a periódusra is igaz, amikor a fiatalok szerepeltek. Rájuk kell, és rájuk fogunk építeni.

Tóth Bálint, Pápa: – Jól illett ez a meccs is a felkészülésünkbe, pörgős volt a játék. A külföldi próbajátékosokkal nem igazán voltam elégedett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik