NB II

Ingyen dolgozik a ZTE edzője

Erős kötődése miatt egy fillért sem kér a munkájáért Lendvai Miklós.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A másodosztály ötödik helyén áll a Zalaegerszeg, bár pillanatnyilag a csapat győzelmeiről kevesebbet hallani, inkább a csőd elkerülése a fontos. A sportgeza.hu oldalon Lendvai Miklós vezetőedző elárulta, hogy ingyen irányítja a csapatot, és azt is elmesélte, hogyan gúnyolják a játékosok Nagy Ferenc klubelnököt.

– Nagy vágyam volt, hogy Zalaegerszegen edző lehessek, mert nagyon sokat köszönhetek a klubnak. Amikor elvállaltam, tisztában voltam a körülményekkel, de azzal nem, hogy ennyire nehezen kezelhető a helyzet és azt sem gondoltam, hogy a fizetések rendszeres csúszása ennyire befolyásolja a munkát – mondta Lendvai Miklós. – Az edzéstervem körülbelül negyven százalékát tudtam megvalósítani. Ez persze rányomta a bélyegét a szezonunkra. Hiába kértem, később követeltem, az egyik játékos kifordította a melegítője zsebét, így üzent nekem. Érvelhettem én utána, hogy én pedig egy fillér fizetést sem kapok, mert nem is kértem, egyszerűen nem hatásos.

Lendvai hozzátette, ő eleve úgy állapodott meg a vezetőkkel, hogy nem kér ellenszolgáltatást a munkájáért, arra térjenek vissza akkor, ha eredményesnek ítélik.

– Lehet, hogy én vagyok régi vágású, de nem a pénzért lettem edző. Tényleg sokat kaptam itt, de ezt a klubhoz kötődést nem nagyon értheti meg más. Engem a pénz nem érdekelt, de az baj, ha azt megszokják, hogy nemcsak nekem, hanem senkinek nem kell fizetni – magyarázta Lendvai, aki nagyon nehéz helyzetben van, hiszen a fizetések már az elmúlt három évben is akadoztak a klubnál, amelynek adósságállománya kétszázmillió forintra tehető. – Hiába kaptam licencet, arra nem készítettek fel, hogy az ilyen problémákat hogyan kell kezelni, folyamatosan tűzben tartani egy társulatot, miközben nem fingathatom meg őket. Próbáltam ösztönből, de hosszú távon ez nem mehet. Ha az elnök úr beszél, a játékosok már előre tudják, mit fog mondani, össze is gyűjtötték a kifejezéseit, mit szokott mondani, amikor mindenkit megnyugtat, de a pénz továbbra sem jön.

Olvasói sztorik