NB II

Három gólt lőtt a ZTE

A házigazda Zalaegerszeg 3-2-re győzött a Haladás II elleni edzőmeccsen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lejátszotta első edzőmeccsét az anyagi gondoktól tizedelt ZTE FC, amelyből néhányan már távoztak a közelmúltban. A szerdai mérkőzésen a külföldiek közül Grbics, Bogunovics, Tanque és Frizoni is pályára lépett, Pavicsevics és Sluka viszont hiányzott.

A negyedik percben a szombathelyi fiatalok máris vezetést szereztek egy szépen kijátszott akció után (0-1). Két perccel később első szögletéből rögtön egyenlítettek a zalaiak: Preklet adta be, Nánási pedig a kapust megelőzve egyenlített (1-1). A 38. percben Szegleti Gergelyt fellökték a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Nánási bepasszolta (2-1). Az első félidő utolsó percében egy gyönyörű, sakk-mattra kijátszott akció után egyenlített a Haladás (2-2).

A második felvonásban sok érdekesség nem történt. Az 57. percben Grbics jó passza után Tanque talált be (3-2). Három perccel később Tanque remek passzt adott Simonfalvi Gábornak, csupán néhány centin múlt, hogy nem érte el. A 75. percben a tizenhatos előtt pattogó labdát Grbics lőtte el félfordulatból, de egy méterrel mellé talált. Négy perc múlva Simonfalvi passza után Tanque óriási ziccerben ment, de lelassított, és a visszaérő védő melletti lövését védte a szombathelyiek kapusa, ahogy a szöglet utáni fejest is – tudósít a ZTE szurkolói honlapja.

Felkészülési mérkőzés

Zalaegerszegi TE FC – Szombathelyi Haladás II 3-2 (2-2)

ZTE: Vlaszák (Kalmár) – Preklet (Latin), Nánási (Bogunovics), Kovács L. (Kovács G.), Nagy Z. (Kocsis) – Szántó (Ferencz B.), Szegleti (Simonfalvi), Fujsz (Szíj P. Zs.), Tóth L. (Grbics), Potyi (Frizoni) – Bíró (Tanque). Edző: Lendvai Miklós

Gólszerzők: Nánási (6., 38. – a másodikat tizenegyesből), Tanque (57.)

Olvasói sztorik