NB II

Osztrákokat vert a ZTE

A nehéz anyagi helyzetben lévő zalaegerszegiek ismét kitettek magukért: idegenben győztek.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
TSV Hartberg (osztrák) – Zalaegerszegi TE FC 1-3 (0-2)
Hartberg, Ausztria
ZTE: Vlaszák (Czirjék) – Preklet, Nánási (Szántó), Bogunovics (Tóth L.), Kocsis (Kovács L.) – Sluka (Bíró), Hajdú N. (Nagy Z.), Grbics (Holdampf), Simonfalvi (Szegleti) – Frizoni, Tanque (Kovács G.). Edző: Lendvai Miklós
Gólszerzők: Nánási, Tanque, Kocsis A.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A nagy havazás után sem várták nehéz körülmények a ZTE csapatát Hartbergben, a műfüves pálya remekül elő volt készítve a mérkőzésre. A zalaiak egy ismerős arcot is felfedezhettek a vendéglátóknál: egykori kapusuk, Varga Zoltán jelenleg kapusedzőként dolgozik a klubnál.

Az első negyedórában nekiesett magyar vendégének a Hartberg, a zalaegerszegieknek nehezen sikerült felvenniük a tempót, de azt is látni lehetett, hogy ezt a sebességet nehezen fogja tartani a jövő héten már bajnokit játszó osztrák csapat. Nem is bírta, a félidő közepétől átvette az irányítást és fokozatosan harcolt ki mezőnyfölényt a ZTE.

A 34. percben egy szöglet után Nánási tíz méterről a jobb sarokba lőtt (0-1). Sokat nem kellett várni a második találatra: Preklet harcolt meg remekül a labdáért a saját térfelén, estében a vonal mellett Simonfalvihoz gurított, aki kiugratta Tanque-ot, ő egy remek csellel elfektette a kapust, és éles szögből a kapuba lőtt (0-2).

A fordulás után majdnem teljes sort cserélt a ZTE, a forgatókönyv ugyanaz volt, mint a meccs elején, igaz, ezúttal a Hartberg gólt is szerzett, majd kapufát lőtt (1-2). Ezzel el is lőtte puskaporát a házigazda, mert Preklet fejese, majd Nagy Zoltán lövése is komoly veszélyt jelentett a kapura, hátul pedig jól zártak a magyarok. A vége előtt öt perccel a tizenhatos jobb csücskéről végezhetett el szabadrúgást a vendégcsapat: Kocsis Adrián parádésan tekert a hosszú felsőbe, a kapusnak esélye sem volt (1-3).

Összességében elmondható, hogy a zalaiak jó játékkal megérdemelten nyertek az „éles” állapotban lévő Hartberg otthonában.

– Miután akklimatizálódtunk, átvettük az irányítást, és szép gólokat lőve, megérdemelten nyertünk. Örülök a csapat teljesítményének, ha rendeződik a helyzetünk, biztosan tudunk még ennél is többet nyújtani. Mindenki becsülettel odatette magát – nyilatkozta a klub honlapján Lendvai Miklós vezetőedző.

Olvasói sztorik