NB I

A városvezetőkkel egyeztetett Matyi Dezső

A PMFC tavaszi szereplése biztosítottnak látszik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Miközben hivatalos nyilatkozat nem, vagy alig hangzott el Matyi Dezső karácsony utáni bejelentése óta, a baranyai megyeszékhelyen egyre több a nemhivatalos hír és pletyka, találgatás a PMFC jövőjével kapcsolatban.

A Pecsiujsag.hu cikke szerint nem igaz az a – közösségi oldalakon terjesztett – hír, hogy Matyi Dezső ingyen felajánlotta volna többségi tulajdonrészét a pécsi önkormányzat számára. A klubot működtető cégben kilencven százalék feletti részt birtokló üzletember csak annyit mondott december 27-én, hogy nem finanszírozza tovább a PMFC-t, de azt nem, hogy bárkinek is odaadná (főleg ingyen) a tulajdonrészét.

Továbbra is az tehát a helyzet, hogy Matyi Dezső a fő tulajdonos és továbbra is ugyanazokat a jogokat gyakorolja, amelyeket korábban is, a működéshez szükséges összeg előteremtése azonban – bejelentése szerint – ezentúl másokra vár. Mivel Matyi mellett az önkormányzat is tulajdonos néhány százalékkal, illetve néhány – egyébként nem tőkeerős – magánszemélynek is van két-három százalékuk, első körben ők jönnek szóba.

Annyi biztos, hogy a korábbi üzengetések után Matyi Dezső pénteken asztalhoz ült a város vezetőivel és más fideszes politikusokkal, hogy tájékoztassa őket szándékairól. Hogy miben maradtak, arról egyelőre csak ellenőrizhetetlen hírek keringenek.

Állítólag Matyi jelezte a politikusoknak, hogy hatszázmillió forintért eladná a PMFC Sport Kft-ben birtokolt tulajdonrészét. Azt nem tudni, hogy ebből rendezné-e a klub tartozásait is, vagy az már az új tulajdonos feladata lenne.

A város vezetői ígéretet tettek rá, hogy napokon belül rendkívüli önkormányzati ülést hívnak össze, amely hozzájárulhat a PMFC-nek idén egyébként is járó húszmillió forintos városi támogatás mielőbbi átutalásához. Ez a futballisták járandóságainak kifizetésére is fordítható.

Van egyébként olyan információ is, mely szerint a helyi vezető fideszes politikusok úgy látják, ennél többet nem érdemes tenniük, még a közelgő választásokra való tekintettel sem, de állítólag van, aki már befolyásos és tőkeerős fővárosi támogatókat keres a Matyi Dezső utáni időszak finanszírozásához.

Az jelenleg biztosítottnak tűnik, hogy az NB I-es csapat – az önkormányzati támogatásnak, és a tévés jogdíjnak köszönhetően – végig tudja játszani a tavaszt. Az is valószínű, hogy mivel jól szerepeltek ősszel és néhány meccset talán tavasszal is nyerni tudnak, nem fognak kiesni az élvonalból.

Az igazi kérdés tehát jelenleg az, hogy lesz-e, aki kivásárolja Matyi Dezsőt, illetve ha nem, akkor mit lehet kezdeni nyártól a PMFC-vel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik