NB I

Visszautasítja a bank Matyi vádjait

A Széchenyi Kereskedelmi Bank jogi lépéseket tesz Matyi Dezső pénteki nyilatkozata miatt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Széchenyi Kereskedelmi Bank szombat reggel közleményt adott ki Matyi Dezső pénteki kijelentésével kapcsolatban. A Matias cégcsoport vezetője a sajtótájékoztatón hazudozással és üzleti etikátlansággal vádolta a pénzintézetet. Szakács Tibor elnök-vezérigazgató azt írta: a Széchenyi Kereskedelmi Bank a leghatározottabban visszautasítja Matyi Dezső vádjait – írja az mno.hu.

„A Széchenyi Kereskedelmi Bank és a Matias cégcsoport között létrejött hitelszerződés részleteiről a vonatkozó jogszabályok és a banktitok miatt nem áll módunkban részletesen nyilatkozni” – írja a közlemény.

Szakács kitér arra is, hogy a bank az ügyben megteszi a megfelelő jogi lépéseket üzleti jó hírnevének védelme érdekében.

Matyi Dezső pénteken jelentette be, hogy a Matias cégcsoport 2014. január 1-től megszünteti a pécsi futball finanszírozását, mert szerinte a PMFC működésének biztosítója, a Matias Borászat hosszú távú befektetései érdekében finanszírozási szerződést kötött a Széchenyi Bankkal, amely számára eddig ismeretlen okból „hazudott és meghiúsította az érvényes szerződésüket”.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik