NB I

Így spórolnak a PMFC-nél

Az utazási, szállás, étkezési, orvosi költségeket befagyasztották a klubnál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bizonytalanná vált a PMFC jövője, mert a tulajdonos, Matyi Dezső karácsony után bejelentette, hogy kiszáll, és magára hagyja a klubot. Feleki Attila ügyvezető a mifocink.com érdeklődésére elküldte annak a levélnek a tartalmát, amelyet a játékosok is megkaptak.

„Először is a személyi kérdésekben szeretnék tisztán látni, mindent megteszek azért, hogy a személyi ráfordítások megmaradhassanak. Nyilván tudjátok, a játékosok bére a legtöbb minden klubnál, de ott állnak fenn a legerősebb kötelezettségek is, tehát először ebből szeretnék faragni, ugyanakkor az is világos, hogy csak olyan költséggel számoljatok, ami ahhoz kell, hogy a kötelező versenyfeladatokat ellássuk. Így sem utazási, szállás, étkezési, orvosi, stb. költségeket nem fizetünk, minden ilyen jellegű összeg befagyasztva a mai naptól!”

– A személyi kérdések a béreket jelentik minden alkalmazottnál, edző, szertáros, pályamunkás, stb. Ez lesz az első, amire igyekszem fedezetet találni – mondta Feleki Attila. – Fontos, hogy ebben semmi elmaradásunk nincs. A játékosok bére a legtöbb, mint minden klubnál, ezért ennél meg kell vizsgálni, kit tudunk megtartani a jövőben, kitől szükséges megválni, mert például lejár majd a szerződése, vagy magasabb fizetési kategóriába tartozik. Ez egy logikus és egyszerű mondat, és egy nyilvánvaló és logikus lépés ilyen esetben, semmi több. Az utánpótlás ne tervezzen költséges tornákon való részvételt, ne gondolkodjanak külső költséges szolgáltatásokban, mint külső orvos, jégkamra, vagy távoli edzőmérkőzés, stb. E mögött sem kell semmilyen csodát keresni, ha nehéz helyzetben vagyunk, ezek az első költségek, amiket lefaragunk, amúgy pedig van saját orvosi, masszőri és rehabilitációs szakemberünk, nyilván velük oldjuk meg ezeket, amíg a helyzet nem rendeződik. Logikus, egyértelmű, racionális lépéseket teszünk a kiadás minimalizálására, miközben forrásokat keresünk, ez természetes ilyenkor, nem az, hogy – ismerve a helyzetet – további adósságot generáljunk.

Olvasói sztorik