NB I

Dibusz és Fodor távozhat

A klubvezető szerint bevételhez jutnának a nyáron lejáró szerződésű játékosok eladásából.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a PMFC. Kora délután gyülekeztek a játékosok és a szakmai stáb tagjai, akik élénk médiaérdeklődés közepette kezdték meg a munkát. Feleki Attila ügyvezető bejelentette, hogy a játékosok január 10-ig megkapják elmaradt járandóságaikat.

A klubvezető az edzés előtt elárulta, azoknak a játékosoknak az eladásából szeretnének bevételhez jutni, akiknek nyáron lejár a szerződésük. Köztük van a PMFC legértékesebb játékosa, a kapus Dibusz Dénes is, aki a pecsiujság.hu kérdésére azt mondta, ha rendeződik az együttes anyagi helyzete, szívesen maradna Pécsett, ám amennyiben úgy adódik, akkor leginkább külföldre távozna.

– Nyilvánvaló, hogy a szakmai stábnak és a klub vezetésének most eltérő az álláspontja. Korántsem biztos, hogy a legjobb keret kialakítását meg tudjuk oldani ebben a szezonban. Most egy vészforgatókönyv szerint zajlanak az események. Jelen állás szerint benne lehetünk akár az első tízben, de az is könnyen lehet, hogy a bennmaradásért kell majd küzdenünk – mondta Feleki, aki úgy látja, vannak rosszabb helyzetben lévő klubok is a Pécsnél, ezért összességében optimista. – Rövidtávon megoldódni látszik a legfontosabb probléma, azaz január tizedikéig ki tudjuk fizetni a klub dolgozóit, és a februári hónap is rendben lesz. Az egyéb juttatásokat tekintve pedig nincs elmaradásunk a játékosok felé. Az önkormányzattal való egyeztetések során azt sikerült elérni, hogy a megszavazott húszmillió forintos támogatást, ami egyébként is járna a PMFC-nek, előre megkapjuk. Bár segítő volt a város vezetőinek hozzáállása, nem biztos, hogy többel is támogatni tudják a klubot.

Hozzátette: a hosszútávú terveket illetően mindenképpen új befektetőre lesz szüksége a PMFC-nek, de Matyi Dezső még nem tárgyalt senkivel az ügyben, ráadásul a tulajdonrészét csak pénz (vagy egyéb anyagi forrás) ellenében adja át, ingyen nem. Az ügyvezető azonban számokkal nem szolgált.

Fodor Ferenc optimistán látja a helyzetet, szerinte könnyen lehet, hogy rendbe jönnek a dolgok. Azt mondta: eddig nem gondolkodott azon, hogy a közeljövőben eligazoljon. Még fél év van hátra a szerződéséből, ráadásul ideköti a családja és a tanulmányai is, de állítólag már érdeklődnek iránta külföldről.

Olvasói sztorik