NB I

Garami sakkpartikkal kapcsolódik ki

A 74 éves edző Pécsett tölti az ünnepeket, és unokái társaságában piheni ki a mögötte álló nehéz esztendőt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az ünnepekre készülvén a magyar labdarúgók pihenőjüket töltik, a négy-öthetes szabadidőben mindenki próbálja kipihenni az esztendő fáradalmait, hogy aztán újult erővel vethesse bele magát a kemény januári alapozásba. Van, aki külföldre utazik kikapcsolódni, és van olyan focista vagy edző, aki csak belföldön pihen. A Rangadó.hu megkereste az MTK vezetőedzőjét, Garami Józsefet, aki a mögötte álló nehéz évet szülővárosában, az unokái társaságában piheni ki.

– Itthon vagyok Pécsett, és javában zajlanak a karácsonyi előkészületek, de a felkészülési tervezetet is elkezdtem már csinálni – mesélte a 74 éves szakvezető. – Úgy gondolom, nem csak nagyon nehéz félév, hanem nehéz év van mögöttünk a sok változás miatt, és úgy érzem, itt jól ki tudom magamat pihenni, és újult erővel vághatok majd neki a munkának. Az unokáimmal rengeteg időt töltök, óriási sakkpartikat játszunk, de mivel még kicsik, ezért általában én vagyok a győztes. Körül szoktunk nézni erre-arra a gyerekekkel, tehát igazi családi programok vannak, miközben természetesen folyamatosan tájékozódom a csapat ügyeiről.

A fővárosi kék-fehérek rutinos trénere elárulta azt is, hogyan veszi ki a részét a karácsonyi előkészületekből.

– Én vagyok a bevásárló, mindent én veszek meg, a feleségem pedig elkészíti az ünnepi menüt. Nyilván ilyenkor már lehet bizonyos süteményeket csinálni, bejglit például, és akkor fokozatosan minden napra marad valami új, ami készül – magyarázta Garami József. – Természetesen a töltött káposzta készül el először, hiszen az eláll, és bőven marad karácsonyra is. Mindent bevásároltam már, ami kell a karácsonyhoz, egy szép nagy fenyőfát is vettem.

Mint ismert, csütörtök délelőtt Telkiben bejelentették, hogy Pintér Attila követi Egervári Sándort a magyar válogatott kispadján. Garami József szerint a Győri ETO-t tavasszal bajnoki aranyéremig vezető Pintér szakmailag alkalmas a feladatra.

– Örülök, hogy magyar kapitány lett. Úgy gondolom, most nehéz volt a választás, mert a magyar edzők mostanában sorozatban kapnak hideget-meleget – vélekedett Garami. – Pintér Attila az elmúlt években jó teljesítményt nyújtott a csapatával, tehát szakmailag alkalmasnak mutatkozik arra, hogy megoldja ezt a feladatot. Elég jól ismeri a játékosokat, hiszen évek óta az NB I-ben edzősködik. A légiósokat pedig majd megnézi, és biztosan használni fogja azokat, akik a válogatottba valók.

Olvasói sztorik