NB I

Német edző nézte a Fradit

A székesfehérvári meccset a helyszínen tekintette meg Thomas Doll, a Dortmund egykori trénere.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szerdai, Újpest elleni Magyar Kupa-mérkőzésen az 54 éves norvég Trond Sollied tekintette meg a helyszínen a Ferencvárost, míg a vasárnapi, Videoton elleni bajnokin a 47 éves német Thomas Doll volt a fővárosi klub vendége. A Blikk úgy értesült, hogy a két szakember a legesélyesebb arra, hogy elfoglalja a menesztett holland Ricardo Moniz helyét a kispadon.

A bulvárlap cikke szerint a klubvezetők maximum 250 ezer eurós (75 millió forintos) éves fizetést tudnak garantálni az új trénernek. Állítólag ez kevesebb, mint a fele annak, amit Sollied korábban keresett.

Thomas Doll játékosként a német Hamburg, az Eintracht Frankfurt és az olasz Lazio csapatában is megfordult. Edzőként nincsenek olyan veretes eredményei, mint riválisának. A Hamburg trénereként megnyerte az Intertotó Kupát és a Bundesligában harmadik lett, de aztán nagyobb siker nélkül irányította a Borussia Dortmundot, a török Genclerbirligit és a szaúd-arábiai Al-Hilalt.

Szintén a Blikk írja, hogy a norvég és a német edzőn kívül is akadt olyan szakember, aki Magyarországon tárgyalt az FTC vezetőivel, mégpedig az 54 éves osztrák Peter Pacult, aki labdarúgóként nyert bajnokságot és kupát is, volt gólkirály, aztán az osztrák Rapidnál, a német 1860 Münchennél és az RB Leipzignél dolgozott, jelenleg pedig a Dynamo Dresden alkalmazottja.

Bár az anyagiakban megegyezett a vezetőkkel, csak akkor esik rá a választás, ha a norvég és a német szakember nemet mond a Fradinak.

Olvasói sztorik