NB I

Felállt a padlóról a Fradi

A Ferencváros 3-2-re nyert a Videoton otthonában az élvonal idei utolsó fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 17. forduló
Videoton FC – Ferencvárosi TC 2-3 (1-1)
Székesfehérvár, 5400 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Videoton: Calatayud – Brachi, Juhász R., Vinicius, Stopira (Oliveira, 77.) – Caneira, V. Gomes (Kleinheisler, 65.) – Nildo, Sándor Gy., Kovács I. (Zé Luis, 66.) – N. Nikolics. Edző: José Gomes
FTC: Jova – Jovanovics, Mateos, Besics, Bönig – Gyömbér, Busai – Jenner (Valpoort, 89.), Csukics, Ionescu (Diallo, 80.) – Böde. Megbízott edző: Máté Csaba
Gólszerzők: V. Gomes (26.), Vinícius (76.), illetve Busai (13.), Böde (60.), Jenner (63.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Magyar Kupából mindkét csapat kiesett szerdán. Érdekesség, hogy a Videoton és a Fradi is 0-0-t játszott hazai pályán, a párharc első meccsén, majd az idegenbeli visszavágón 1-0-ra kikapott.

A harmadik percben Busai Attila lőtt éles szögből, de Calatayud védett. A 13. percben már nem hibázott: egy szép akció végén kibújt Juhász Roland mögül, és Ionescu passzát a hálóba lőtte (0-1). A Fradi megérdemelten került előnybe, hiszen a kezdés pillanatától támadószellemben futballozott, szemben a meglehetősen defenzív felállásban játszó Videotonnal.

A hazaiak többet birtokolták a labdát, de nem tudtak helyzetbe kerülni, aztán a 26. percben a semmiből egyenlítettek: Vitor Gomes pattogós lövésébe a kapu elé berobbanó Nemanja Nikolics nem tudott beleérni, de a labda ennek ellenére a hálóba került Jova Levente meglepett pillantásaitól kísérve (1-1). A fehérváriak gólja után is a vendégek voltak aktívabbak. A szünet előtt Brachi szabadrúgásához senki nem tudott hozzáérni a tizenhatoson belül, de ezúttal a kapufa mellé pattogott a labda.

Az 51. percben egy szöglet után Vinícius fejesét Jova Levente lábbal védte. Négy perccel később Jenner beadását Busai fejelte a kapu mellé. A hatvanadik percben Csukics lapos passzával Böde Dániel kilépett, majd a hálóba lőtt (1-2). Három perccel később Böde beadását Jenner passzolta a hálóba, három Videoton-védő csak szemmel verte a labdát (1-3). A 69. percben Nikolics lőtt 11 méterről a kapu fölé. A 76. percben egy szabadrúgás után Vinícus lőtt a kapuba (2-3). Öt perccel később Zé Luis és Oliveira is gólt szerezhetett volna, de végül felszabadult a Fradi kapuja.

A 88. percben Zé Luis elképesztő helyzetet hagyott ki: a kapuval szemben állva, három méterről melléfejelt. Izgalmas volt a vége, de több gól már nem született. A tavalyi bajnoki meccs és a Ligakupa-döntő után az FTC ismét nyert Székesfehérváron.

– Semmi meglepő nem történt a mai meccsen, a Videoton részéről ez egy negatív sorozat megkoronázása volt. Azon csodálkoztam volna, ha sziporkázó játékkal megverik a Ferencvárost – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton egykori válogatott csatára. – Elindult egy negatív folyamat, a négy-ötpontos előnyből négypontos hátrány lett, ez pszichésen is visszavetette a társaságot. Az edző megnyilvánulása furcsa, azt nyilatkozza, hogy optimista, minden rendben van, bajnokságot nyernek. Nem értem, mi teszi optimistává? Ilyen védelmi hibákat nem lehet elkövetni. Ellentétes, amit az edző mond, és amit látunk a pályán. A játékosok részéről védelmi hibákat, meg nem értést, szerkezeti problémákat láthattunk, nem láthattuk a játékukon, hogy mit akarnak. Esetleges, ötlettelen játékot produkáltak, inkább egyéni próbálkozások voltak, semmi tudatosságot nem lehetett felfedezni. A védekezés pedig katasztrófa volt.

Olvasói sztorik