NB I

A Fradi akadémiai együttműködése

Az FTC együttműködési megállapodást kötött a vajdasági Nyers István Labdarúgó Akadémiával.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton az FTC elnöke, Kubatov Gábor, valamint az FTC Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál elutazott a vajdasági Tóthfalura, ahol aláírták a klub és a Nyers István Labdarúgó Akadémia közötti együttműködési megállapodást.

Ennek értelmében a fővárosi egyesület szakmailag és anyagilag is támogatja az akadémiát, hogy a gyerekek minél jobb körülmények között tanulhassanak, futballozhassanak, és egy nap akár a Ferencváros csapatába is eljuthassanak.

A két egyesület közös jövőjét Utasi Jenő atya álmodta meg, aki a Fradi honlapján elmondta, nem egyszerű együttműködési megállapodást kötöttek szombaton.

– A célunk, hogy a Fradi minden tapasztalatát, tudását átvegyük, azt elsajátítsuk, és mi is továbbadjuk. Nagy felelősséget vállaltunk ma, óriási kihívás számunkra a megállapodás, de nagyon vágytunk erre és nagy örömmel vágunk bele. A gyerekek számára komoly jövőképet nyújthatunk ezzel, a sport nagy áttörése lehet itt a Fradival való közös munkánk – mondta Utasi Jenő, plébános.

Az FTC elnöke, Kubatov Gábor úgy fogalmazott: a nagy sikerek mindig kis lépésékkel kezdődnek.

– Remélhetőleg a mai nap is egy ilyen kis lépés. Bátraké a szerencse! Ez a mondás jutott eszembe, amikor körbevezettek az akadémián, hiszen nagyon kevés pénzből óriási tetteket hajtottak itt végre, és a jövőre is nagyon komoly terveik vannak a helyieknek – magyarázta Kubatov. – A futball minden jótékony hatása meglátszik ezen a falun. A gyerekeknek reményt jelenthet a mai megállapodás, hogy eljuthatnak a Fradiba. Persze nem mindenkiből lesz profi futballista, de ezen a helyen biztosan jó magyar embert nevelnek a fiatalokból.

Az FTC Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál elmondta, hogy a mostani megállapodás hasonló azokhoz, amelyeket korábban a szatelit-klubjaival kötött a Ferencváros.

– Ez az első alkalom azonban, amikor határon túli településsel és akadémiával kerültünk kapcsolatba, és reméljük, hogy ezentúl minél több ilyenre lesz lehetőségünk. A Fradi neve ma is vonzó, és a gyerekek számára nagyon motiváló lehet, hogy elérhető közelségbe került hozzájuk egyesületünk – mondta Orosz Pál.

Olvasói sztorik