NB I

A Mikulás hozza a milliókat

Az MTK 36, a Paks viszont csak 2,5 millió forintot kap az MLSZ-től a fiatal játékosok után.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu ismét elfogott egy levelet… Gudra Tamás, az MLSZ gazdasági igazgatója a televíziós jogdíjak következő esedékes részleteinek kifizetéséről tájékoztatta a klubvezetőket.

A szövetség NB I-es bizottságának kezdeményezésére az elnökség október végén úgy döntött, hogy a sportszervezetek vagyoni értékű jogai értékesítéséből származó bevétel felosztási szabályzatában a fiatal hazai nevelésű játékosok szerepeltetésére megállapított összeget két egyenlő részletben, külön az 1-15. fordulók, illetve a 16-30. fordulók statisztikái alapján fizetik ki. Az első részlet kifizetésének határideje az 1-15. forduló alapján 2013. december 6.

A levél mellékleteként csatolták az összesen 190.260.000 forint felosztását alátámasztó táblázatot, amely tartalmazza a 16 első osztályú klub részére járó pontos összeget. A számítások során az 1990. július 25. után született, MLSZ-nevelésűnek minősülő játékosok által a pályán eltöltött játékperceket vették figyelembe az első tizenöt fordulóban. Az egyes klubokra jutó összegeket úgy állapították meg, hogy a 16 klub összes „kedvezményezett” játékosa által a pályán eltöltött percek végösszegét arányosították az adott klub kedvezményezett játékosai által elért összes játékpercével. A táblázatban szereplő összegek nettó összegek.

A szövetség levele tartalmaz egy figyelmeztetést, miszerint a számlák kiegyenlítése az esetleges tartozások figyelembevételével fog történni.

A pénzelosztás valószínűleg vegyes fogadtatásra talált a klubvezetők körében, pedig a számok önmagukért beszélnek. Sajnálatos, hogy éppen a kevés tradicionális klub egyike, a Ferencváros rendelkezik a legkevesebb (2) 23 éves alatti MLSZ-nevelésű játékossal, és érdekes, hogy a kizárólag magyarokat foglalkoztató paksiaknál is csak ennyien szerepelnek.

Az MTK fölénye és elsősége megkérdőjelezhetetlen, és bár a Puskás FC alaposan bevásárolt a feljutás után, mégis tartja jó helyezését ebben az összevetésben.

A gazdasági igazgató közlése szerint a mérkőzéseken megszerzett pontok után járó, decemberben esedékes összegek kifizetése az NB I-es bizottság elnökével (George F. Hemingway) folytatott egyeztetés alapján a 17. forduló után fog megtörténni, figyelembe véve a tavaszról előrehozott két forduló eredményeit is.

Olvasói sztorik