NB I

Ünnepi döntetlen az esőben

Az MTK otthon 1-1-et játszott a Honvéddal a 14. fordulóban; felavatták Hidegkuti Nándor szobrát.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 14. forduló
MTK – Bp. Honvéd 1-1 (0-0)
Hidegkuti-stadion, 1000 néző. Játékvezető: Farkas Á.
MTK: Hegedüs L. – Poór, Vukmir, Kálnoki-Kis, Fejes A. – Batik (Ladányi, a szünetben), Pölöskei Zs., Csiki (Vass P., 88.), Kanta J. – Bese (Varga Sz., a szünetben), Eppel. Edző: Garami József
Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Lovrics, Ignjatovics, Alcibiade – Nagy G. (Diarra, 78.), Hidi, Vécsei – Job, Daud (Godoy, 63.), Holender (Perea, 57.). Edző: Marco Rossi
Gólszerzők: Kanta J. (83), illetve Hidi (84.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A mérkőzés előtt felavatták Hidegkuti Nándor, az MTK és az Aranycsapat legendás csatára mellszobrát a stadionban. A szobrot az MTK megalapításának 125. évfordulója alkalmából a klub elnöksége, labdarúgócsapata, valamint az MTK Baráti Köre állította.

Boros Péter szobrászművész alkotását a stadion szurkolói kerengőjén helyezték el. Az ünnepi eseményen az MTK korábbi labdarúgói, valamint többi szakosztályának sikeres sportolói közül többen megjelentek.

Az eső áztatta pályán nehezen alakult ki folyamatos, pontos játék, ezért nagyon sokáig számottevő helyzet nélkül teltek-múltak a percek. A 17. percben Eppel ollózott a kapu mellé egy beadást. A 29. percben Daud éles szögből lőtt, de Hegedüs Lajos hárított, majd az ismétlés a háló tetején landolt. A 45. percben Bese Barnabás közeli lövését védte Kemenes. A szünet előtt mindkét oldalon volt egy-egy veszélyes beadás, de gól ezekből sem született.

Passzív, kiegyenlített mezőnyjáték jellemezte a meccs első harminc percét, ezért nem láthattunk komoly helyzetet. A folytatásban némileg felpörgött a játék, komolyabb lehetőségeket is kidolgoztak a csapatok.

Veszélyes ziccert a második félidő sem hozott, bár az iramra, és a két csapat törekvéseire nem lehetett panasz, különösen a szakadatlanul ömlő esőt figyelembe véve. A 67. percben Csiki Norbert látványos egyéni akciója sem hozott gólt. A 75. percben Vukmir indult meg egy kontra során – erre is ritkán van példa –, de lövés helyett a passzt választotta, így odalett a helyzet.

A 83. percben némileg váratlanul megszerezte a vezetést az MTK: Csiki átadása után Ikenne-King lemaradt Kanta Józsefről, a csapatkapitány pedig elpöckölte a labdát Kemenes mellett (1-0). A középkezdés után Alcibiade beadását Hidi Patrik bombázta a kapuba (1-1). Pörgős hajrát produkáltak a csapatok, de több gól már nem született.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán elemezte:

A hetek óta jó formában lévő Honvéd ahhoz az MTK-hoz látogatott, amelynek mindenképpen nyernie kellett ezen a meccsen. Az ünnepi körítés, a szoboravatás miatt is jó mérkőzést várt mindenki, ehhez képest a kispestiek nagyon visszaálltak, kontrákra rendezkedtek be. Mindent elmond, hogy a huszonnyolcadik percben volt az első Honvéd-helyzet, az MTK első lehetőségére pedig harmincnyolc percet kellett várni. Összesen három helyzetet, de nagyon sok technikai hibát hozott az első félidő. Az elmúlt hetekben jól játszó Daud családjában valaki biztosan cipész volt, mert minden alkalommal próbált sarkalni, teljesen feleslegesen. Az iram és a küzdelem átlagos volt.

A második félidőben semmi nem változott, bár a Honvéd talán feljebb kezdte a védekezést, mert érezte, hogy az MTK nincs csúcsformában. A végén tíz percig volt futball, és két gyönyörű gólt láthattunk. Ez az időszak felébresztett. Összességében igazságos a döntetlen, de a színvonal nagyon gyenge volt. A játékosok védelmében tegyük hozzá, hogy az egész meccs során szakadt az eső, de sokkal jobb meccset, több izgalmat vártam.

Olvasói sztorik