NB I

Nem kellett motiválni a csapatot

Nagy Gergőnél nagy gát szakadt át a Videoton elleni bombagólja után.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hatodik helyről várja az élvonal 14. fordulóját a Budapest Honvéd. A fővárosi alakulat a gyengére sikerült rajt után szárnyra kapott, immáron öt forduló óta veretlen, ráadásul ezeken a találkozókon csupán a legutóbbi, Győr elleni bajnokin veszített pontokat.

Nagy Gergő idén kihagyhatatlan a kispestiek kezdőcsapatából. A húszéves középpályás 11 bajnokin jutott eddig szóhoz, és a Videoton ellen góllövési képességeit is megcsillogtatta egy húszméteres bombával. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, az a találat nagy gátat szakított át benne, az U21-válogatott meghívója pedig pluszmotivációt adott neki a folytatásra.

– Csalódás volt két pontot veszíteni a bajnoki címvédővel szemben?
– Úgy érzem, a játék képe alapján az elmúlt öt bajnokink közül ez volt a leginkább nyerhető. Nem lebecsülve persze a Győrt. Sok helyzetet kidolgoztunk, a vezetést is megszereztük, öt perccel a vége előtt azonban talált egy gólt az ellenfél – vélekedett Nagy Gergő.

– A gyenge rajt után mit mondott önöknek a vezetőedző, mivel tudta motiválni a csapatot?
– Különösebben nem kellett felpörgetni minket, megvolt a kellő motiváció a gyengébbre sikerült rajt után is. Érkeztek új társak a csapathoz, így a keretünk is megerősödött azóta.

– Hogyan látják az új érkezőket, valóban olyan jó játékosokat igazoltak, mint amilyennek az oldalvonalon túlról látszanak?
– Daud, Perea és Job is komoly erősítést jelentenek a csapatnak. Főleg a támadósorban voltunk gyengébbek a szezon elején, de az ő érkezésükkel megoldódtak a gólszerzési problémáink.

– A Videoton ellen ön is bizonyította, hogy nem esik nehezére a góllövés. Miként gondol vissza arra a találatra?
– Nagyon jó érzés volt a Videoton otthonában győzni, és a gólomnak is nagyon örülök. A baloldalon vezettünk támadást, majd Filip Holenderhez került a labda, aki továbbpasszolta hozzám. Korábban már volt egy lehetőségem a meccsen, akkor nem lőttem el. A mester utána jelezte is, hogy bátran vállaljam el, így másodjára már nem gondolkoztam, hanem megcéloztam a kaput. Nagy gátat szakított át bennem az a gól.

– Róth Antal meghívta az U21-válogatottba, így akár Albánia és Ausztria ellen is bizonyíthat. Mit jelent önnek ez a meghívó?
– Meglepő volt, hogy behívtak a korosztályos válogatottba, de nagyon örülök neki. Annak külön pikantériája van, hogy pont a klubcsapatom stadionjában mutatkozhatnék be a nemzeti csapatban. Maga a válogatott-szereplés nem lesz új számomra, hiszen a többi korosztályos együttesben már kipróbálhattam magam, végigjártam ezeket a csapatokat. Viszont mindenképpen pluszmotivációt jelent, hogy az U21-ben is bizonyíthatok.

– Előtte viszont még a gyengébb formában lévő MTK elleni bajnokin kell helytállniuk.
– Nem szabad lebecsülni az ellenfelünket. Az, hogy gyengébben kezdtek, nem jelenti azt, hogy rossz csapatuk van. Az MTK elleni találkozónk mindig rangadó, ennek megfelelően kell hozzáállnunk most is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik