NB I

A címvédő megúszta…

A Győri ETO hátrányba került, de végül 1-1-es döntetlent játszott a Bp. Honvéd otthonában az élvonal 13. fordulójának zárómeccsén.
OTP Bank Liga, 13. forduló

Bp. Honvéd – Győri ETO 1-1 (0-0)
Bozsik-stadion, 1000 néző. Játékvezető: Solymosi
Honvéd: Kemenes – Ikenne-King Lovrics, Ingjatovics, Alcibiade – Diarra (Job, 58.), Nagy G., Hidi – Vécsei, Daud (Vernes, 80.), Holender (Perea, 69.). Edző: Marco Rossi
Győr: Kamenar – Svec, Lang, Lipták, Dinjar – Pátkai, Mevoungou – Varga R., Kronaveter (Trajkovics, 59.), Andrics (Martínez, 63.) – Strestík (Kalmár, 72.). Edző: Pintér Attila
Gólszerzők: Daud (70.), illetve Martínez (84.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az ötödik percben Nagy Gergő fejese a kapufa mellé szállt. Három perccel később Hidi Patrik távoli bombáját védte Kamenár. A 39. percben Vécsei szabadrúgása pattogott a kapufa mellé. A 42. percben Andrics lövését védte Kemenes. A szünet előtt Kronaveter veszélyes lövése elszállt a kapu felső sarka mellett. A nagy küzdelmet, de gyenge színvonalat hozó első félidőben a hazaiak egyszer, a vendégek háromszor találták el a kaput.

A folytatásban egy szöglet után Alcibiade fején megcsúszott a labda, éppen Varga Roland elé került, aki 11 méterről, szorongatott helyzetben fölé lőtt. A 61. percben Hidi fejelt ígéretes helyzetben a kapu fölé. A másik oldalon egy szöglet után megpattanó labdát Kemenesnek kellett nagy bravúrral kiütnie. A hetvenedik percben Perea hajszálpontos labdával szolgálta ki Daudot, aki az elcsúszó Svec mellett a hálóba passzolt (1-0).

Perea beállásával azonnal megélénkült a hazaiak támadójátéka, ezt több ígéretes lehetőség is mutatta, a 75. percben például Alcibiade szerezhetett volna gólt, de Lipták becsúszva blokkolta a lövését. A 8. percben Dinjar szabadrúgása lepattant a sorfalról, azonban Kalmár visszalőtte a labdát, a Kispestről igazolt Martínez pedig a hálóba bombázott (1-1). A legvégén egy szöglet után Vécsei Bálint lőtt a kapu mellé.

Az első félidőben inkább a Honvéd próbált meg támadni, míg a Győr gyors ellentámadásokra rendezkedett be. Igazán komoly helyzet egyik fél előtt sem adódott. A folytatásban kiegyenlített mezőnyjáték zajlott a pályán, a csúszós talajon sok technikai hiba is akadályozta a csapatokat a helyzetek kidolgozásában. A kispestiek aztán egy szép támadás végén vezetést szereztek. Ezt követően a győriek kinyíltak, de a hazaiak kontrái több veszélyt hordoztak magukban, a hajrában mégis sikerült egyenlítenie a Győrnek.

– Az első félidőben a Honvéd szemmel láthatóan nem akarta, hogy lekontrázzák, mert tizenegy emberrel visszaállt a saját térfelére – kezdte értékelését a Rangadó.hu állandó szakértője, Hajszán Gyula, a Rába ETO egykori válogatott játékosa. – Nyilvánvaló volt, hogy a Győr nem tud kontrázni. Feltolta a védekezését, körbejáratta a labdát, voltak felpasszok és ívelések, de jellemző az első felvonásra, hogy csupán három jó beadást láthattunk. A kispestiek megpróbáltak kontrázni, de nem tudtak valamirevaló akciót vezetni. Az időjárás és a talaj is befolyásolta a pontosságot. Meglepődtem, hogy a Honvéd ezt játszotta, mert a hazaiakat támogatta a szél. De őket igazolta, hogy vezetést szereztek. Azt ne firtassuk, hogy megérdemelték-e vagy sem, mindenesetre szerencsések voltak. Az ETO hátrányban mindent megpróbált, és Kalmár szép megoldása után sikerült is az egyenlítés. Szerintem olyan taktikát kellett volna kialakítania a vendégcsapatnak, hogy az első tíz percben ne kapjon gólt, de amikor látja, hogy az ellenfele visszaáll a saját térfelére, jobban kellett volna erőltetnie a támadásokat. Egyik csapatnak sem jó ez a döntetlen.

Olvasói sztorik