NB I

Marco Rossi magyarul tanul

Az olasz edző a Csepel–Komló meccsről, valamint kedvenc csapatáról, a Napoliról is nyilatkozott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Magyarországon jó ideje dolgoznak külföldi labdarúgóedzők. Akad, aki sikeres volt, de a legtöbben hamar továbbálltak. Közös vonásuk, hogy nem nyilatkoznak magyarul, mert nem tudnak.

Nehéz nyelv a miénk, de a SportKlub televízió stábja elhatározta, segít a Bp. Honvéd olasz vezetőedzőjének, Marco Rossinak, valamint asszisztensének, hogy néhány mondatot elsajátítsanak.

A rögtönzött vizsga előtt arról kérdezték a kispestiek itáliai trénerét, mit szól kedvenc olasz csapata, a Napoli szerepléséről.

– Azt mondom, a Napoli nagyon jól tette, hogy eladta Cavanit, mert a pénzből, amit érte kapott, a tavalyinál erősebb csapatot épített – vélekedett Marco Rossi. – Ahhoz, hogy fenntarthatóak legyenek a jó eredmények, a lelkesedés kulcsfontosságú. Legalább annyira jelentős, mint a játékosok technikai tudása. Azt hiszem, ebben az évben a Napoli a bajnokságban jó lehet, ha a kupákban még nem is, mert főleg a Bajnokok Ligája egyelőre nagy falatnak tűnik. A Serie A-ban tényleg nagyot alkothatnak, a keret azt ígéri, hogy végig a bajnoki címért küzdenek majd.

Hogy mi a véleménye Rossinak a Csepel–Komló meccsről, azt már magyarul mondta el, és az alábbi videóban megtekinthető:

Olvasói sztorik