NB I

Oda a hibátlan hazai sorozat

A Debrecen hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a Paks ellen az élvonal tízedik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 10. forduló
Debreceni VSC-TEVA – MVM Paks 2-2 (1-1)
Debrecen, 2500 néző. Játékvezető: Farkas Á.
DVSC: Verpecz – Lázár P., Mészáros N., Brkovics, Korhut – Szakály P., Zsidai, Vadnai (Volas, 60.), Rezes (Selim Bouadla, 60.) – Kulcsár T. (Seydi, 77.), Sidibe. Edző: Kondás Elemér
Paks: Molnár P. – Bori (Heffler T., 92.), Éger, Horváth G., Kovács G. – Fiola, Kecskés, Windecker – Szabó J., Simon A. (Délczeg, 79.), Bartha (Báló, 74.). Edző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: Sidibe (6.), Brkovics (80.) illetve Simon A. (10., tizenegyesből, 60.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiaknál Alekszandar Trninics eltiltás, míg Máté II Péter, Selim Bouadla, Bódi Ádám, Damahou, Morozov és Nagy Zoltán sérülés miatt nem játszott.

A csípős hidegben lendületesen kezdett a hazai csapat, már az első percekben nyomás alá helyezte a paksi kaput. A negyedik percben Sidibe kapott labdát a bal szélen, a tizenhatosig vezette, majd kapura lőtt, de Molnár Péter szépen védett. Két perccel később azonban már a vendégek kapusa is tehetetlen volt: Kulcsár Tamás vette le a labdát a védők között, kapura fordult, lövését még bravúrral védte Molnár, azonban a kipattanót Sidibe becsúszva a hálóba pofozta (1-0).

A középkezdés után megiramodott a paksi támadósor, viszont a Loki hátul is maximális koncentrációról tett tanúbizonyságot, így elhalt a lehetőség. A tízedik percben viszont megingott a védelem, és rögtön egyenlített a Paks! Egy szöglet után megcsúsztatott labdát a hosszún üresen álló Simon Attila vágott a kapuba (1-1). A paksi támadónak ez volt a tízedik találata a szezonban. A Paksot megnyugtatta a gyors egyenlítés, míg a Debrecen játéka kapkodóvá vált.

A kezdeti iram leült, kevésbé forogtak veszélyben a kapuk az elkövetkező percekben. Kisvártatva a tizenhatos előteréből végezhetett el szabadrúgást a hazai csapat, de Korhut lövését magabiztosan fogta Molnár Péter. A 23. percben Zsidai tüzelt húsz méterről, viszont a labda elkerülte a kaput. Két perccel később Lázár Pál tűnt el gyanús körülmények között a tizenhatoson belül, Farkas Ádám pedig némi habozás után büntetőt ítélt. Nagy vita támadt emiatt a játékvezetők és a paksi kispad között, amelynek végén Horváth Ferenc vezetőedzőt a lelátóra küldték. A labda mögé Szakály Péter állt, de Molnár remekül érezte a sarkot, és védte a lövést. Az újabb szöglet után ismét tisztázott a vendégvédelem, így felszabadult a paksi kapu.

A 35. percben óriási helyzetet hagyott ki a Paks: Bartha kapásból lőtt, Verpecz még védett, a kipattanót pedig Windecker vágta az üresen tátongó kapu fölé. Öt perccel később Zsidait felejtették el megtámadni a vendégvédők, aki így Szakályt ugratta ki. A debreceni játékos egy csellel elküldte védőjét, viszont Molnár ismét szépen védett. A félidő végén Szakály esett el a büntetőterületen belül, de ezúttal néma maradt a játékvezető sípja.

Az első félidő – a nagy hideg ellenére – kifejezetten pörgős, élvezhető játékot hozott.

Hasonlóan indult a második játékrész, mint az első: a DVSC a kapu elé szorította a paksiakat, ám ezúttal nem alakult ki komolyabb helyzet. A Paks továbbra is gyors kontrákkal próbált meg veszélyeztetni. Az 51. percben egy lekészített labdát Vadnai rúgott kapura 18 méterről, Molnár azonban bravúrral kitolta a léc alá tartó lövést. Sorra jöttek a hazai helyzetek, egy perccel később Szakály lőtt a tizenhatos vonaláról, mellé. Négy perccel később Lázár Pál tört be a tizenhatoson belülre, de lövés helyett passzolt, így oda lett a lehetőség. A kontrából Bartha emelt kapura, a kint álló Verpeczet csak a keresztléc mentette meg. A visszalőtt labdát a meginduló Szabó János kapta, aki elesett Rezes mellett: tizenegyes! Simon állt a labda mögé, és hanyag mozdulattal a kapu közepébe pörgetett (1-2).

A folytatásban Volas az első labdaérintéséből egyenlíthetett volna, de éppen Molnár ölébe lőtt. A kapott gól megzavarta a hazaiakat, egyre tanácstalanabbá váltak a támadásépítésben. Így szinte a semmiből egyenlített a Debrecen: egy könnyű szögletet kellett volna lehúznia a vendégek kapusának, de kicsúszott a kezei közül a labda, melyet Brkovics vágott a kapuba a nyolcvanadik percben (2-2).

Az utolsó tíz percben mindent megtett a győzelem megszerzéséért a Debrecen; a kilencvenedik percben Volas meccslabdát is rontott, így maradt a 2-2.

– Érdekes mérkőzés volt – vélekedett a Rangadó.hu szakértője, Pajkos János, a DVSC korábbi vezetőedzője, a Balmazújváros szakmai igazgatója – Hamar vezetést szerzett a Debrecen, azonban gyorsan jött a válasz is. A Paks kontrákra rendezkedett be, és jól is játszott. Igaz, a Debrecennek így is sok helyzete volt, azonban valamiért ma a csapat nagyon erőlködött, görcsösen játszott, és rendre elpuskázta a ziccereit. A kapkodó játékra jó példa lehet Volas helyzete az utolsó percekben, amikor egy teljesen tiszta lehetőségnél rossz döntést hozott. Labdaátvétel helyett megpróbálta maga mögül ellőni a labdát, így pedig odalett a lehetőség. A tizenegyest is fel lehetne hozni példaként, gyengén lőtte Szakály a büntetőt. Mielőtt letette volna a labdát, éreztem magamban, hogy oda fogja lőni, és arra is ráhibáztam, hogy Molnár Péter kiüti azt. A hálóőr korábban a játékosom volt, az edzéseken is remekül érezte a büntetőket, sok védést mutatott be akkortájt is. A másik tizenegyest is meg lehetett adni, hiszen volt kontaktus a két játékos között. Simon Attila pimaszul értékesítette is a helyzetet. Vele is dolgoztam együtt korábban. Ő olyan, mint a bor, ahogy telik az idő, egyre érettebbé válik. Akkor is egy vagány, jó játékos volt, és azóta is egyre jobban teljesít. A játék képe alapján reálisnak mondható a döntetlen, bár a Debrecennek rengeteg helyzete volt, a Paks okos játékkal megérdemelten szerzett pontot.

Olvasói sztorik