NB I

Kikapott a Fradi az újonctól

A Puskás Akadémia 3-1-re győzött a megszokottnál tompább Ferencváros ellen, Székesfehérváron.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 9. forduló
Puskás Akadémia FC – Ferencvárosi TC 3-1 (1-0)
Székesfehérvár, néző. Játékvezető: Németh Á.
Puskás FC: Hajdúch – Papucsek, Vaszicsku, Szekeres A., Tamás M. – Polonkai, Tóth II G. – Gallardo (Tischler, 68.), Czvitkovics (Baracskai, 80.), Haraszti (Molnár S., 90.) – Lencse. Edző: Benczés Miklós
FTC: Jova – Gyömbér, Mateos, Besics, Bönig (Ionescu, 64.) – Gerson, Józsi – Jenner, Böde, Holman (Tuijp, 64.) – Diallo (Somalia, a szünetben). Edző: Ricardo Moniz
Gólszerzők: Czvitkovics (16.), Lencse (58., 77.), illetve Vaszicsku (öngól 79.)
Kiállítva: Besics (73.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A felcsútiak közül Margitics Andor, Wagué és Farkas Norbert eltiltás, Aposztolopulosz, Luque és Szakály Dénes pedig sérülés miatt hiányzott. A vendégektől Akeem Adams mellett a hosszabb ideje sérült Hidvégi Sándor és Leonardo hiányzott.

A főtribünnel szembeni lelátón a székesfehérváriak egy transzparenssel készültek: Gyógyulj meg, Akeem! A Fradi játékosai pólóval készültek, amin csapattársuk arcképe volt látható, valamint egy felírat: Veled vagyunk, Akeem!

A tízedik percben nagyot hibázott a hazai védelem, a védők és a kapus egymásra vártak, de Holman Dávid közelről a kapu fölé bombázott. A 16. percben Lencse László pontos passzát Czvitkovics Péter kapásból a hálóba bombázta (1-0). Három perccel később Lencse közeli lövését védte Jova Levente. A 36. percben Bönig kapáslövése Papucsek testén irányt változtatott, Hajdúch kapusnak nagy bravúrra volt szüksége, hogy a kapufára tudja tolni a labdát. A 43. percben Gallardo kapott pontos labdát, már csak Jova Leventével állt szemben, átemelte fölötte a labdát, amely azonban elpattogott a kapufa mellett. A másik oldalon Gerson lövését védte Hajdúch.

Megérdemelten vezetett a Puskás FC. A felcsútiak jobbára saját térfelükön védekeztek, majd igyekeztek kontrák segítségével veszélyeztetni. Egy tetszetős támadás végén sikerült is megszerezniük a vezetést, majd egy-két Fradi-helyzet után Gallardo hagyta ki a mérkőzés ziccerét.

Az 55. percben Polonkai veszélyes hazaadását kellett kirúgnia Hajdúchnak. Csakhamar Somalia beadását Jenner a földre fejelte, a labda a kapufára, majd onnan az alapvonalon túlra pattant. Az 58. percben a Real Madridtól igazolt Mateos összehozott egy gólt, mert a tizenhatoson belül képtelen volt tisztázni Lencse elől, aki tett egy lépést, majd a hálóba bombázott (2-0).

A 68. percben elképesztő helyzet maradt ki: Gallardo tökéletes labdát kapott, elpasszolta Jova mellett, Haraszti az üres kapuval állt szemben, de hat méterről nem lőtt, hanem addig várt, amíg a visszavetődő kapus tisztázott előle… A 73. percben Besics dühében földhöz vágta a labdát az oldalvonalon, ezért megkapta második sárga lapján. Emberhátrányba került a Fradi. Két perccel később Lencse szabálytalankodott Gersonnal szemben, ezután Mateos odaugrott, és megütötte a Puskás FC játékosát. A Ferencváros légiósa még sárga lapot sem kapott…

A 77. percben Haraszti lövését Jova kiütötte, de éppen az érkező Lencse elé, aki éles szögből megszerezte a felcsútiak harmadik gólját (3-0). A középkezdés után Jenner beadása után Vaszicsku a saját kapujába fejelte a labdát (3-1). A 83. percben Jenner három méterről a kapufát találta el. Három perccel később Haraszti passzát Lencse elvitte Jova mellett, de az oldalhálóba lőtt.

A Puskás Akadémia mérkőzései közül ezen látszott először, hogy a sok jó játékos csapatként is képes jó teljesítményt nyújtani. A Ferencváros ezúttal tompább volt a megszokottnál, ebbe nyilván az Adams-eset is közrejátszott. A fővárosiak csak a kiállítás, illetve a harmadik kapott gól után tértek magukhoz, de akkor már késő volt.

– Nagyon jól és pontosan játszott a Puskás FC. Felszabadultak, koncentráltak voltak a játékosok, teljesen megérdemelten győztek, sőt lőhettek volna több gólt is – mondta a Rangadó.hu szakértője, Hartyáni Gábor, a Gázszer, a Bodajk és a Puskás Akadémia egykori edzője. – Elképzelhető, hogy a Fradi játékosainak fejében ott volt a csapattársuk szerencsétlensége, de ezzel az ívelgetős játékkal nem sokra mentek, mert a felcsútiaknak nagyon erős védősora van ebben a felállásban. A pontos mezőnyjáték volt a siker kulcsa, nagyon pontosan, szinte mindig emberhez passzoltak a Puskás FC játékosai. A hozzáállásukkal eddig sem volt probléma, hogy biztos, hogy ettől a sikertől felszabadultabbak lesznek, a sok vereség után elhiszik, hogy képesek nyerni, és tudnak jól játszani.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik