NB I

Remekül rajtolt a Fradi

A visszajutás óta még nem állt ilyen jól a csapat a bajnokságban nyolc fordulót követően.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nyolc forduló elteltével a második helyen áll a Ferencváros az élvonalban. Ricardo Moniz együttese hat találkozón gyűjtötte be a három pontot – a többi között 23 ezer néző legyőzte 3-1-re az Újpestet –, emellett két vereséget könyvelhetett el, a másik két élcsapat, a Videoton és Debrecen ellen.

A Rangadó.hu ennek apropóján arra volt kíváncsi, vajon az elmúlt években hogyan rajtolt a zöld-fehér alakulat, mennyire számít kiemelkedő eredménynek ez a teljesítmény az NB I-be való visszajutás óta.

„Újoncként” a középmezőnyben indult a csapat

A Fradi a feljutás évében (2009) felemásan kezdte a szezont: hazai pályán 4-1-es győzelemmel debütált a ZTE ellen, azonban utána a Nyíregyháza, a Paks, a Vasas, a Kaposvár és a Haladás ellen is nyeretlen maradt. Az első nyolc fordulót követően két győzelem, három döntetlen és három vereség állt a neve mellett. Kilenc gyűjtött ponttal, 11-11-es gólkülönbséggel a kilencedik helyen tanyázott Bobby Davison alakulata. Az angol szakvezető már az ősz folyamán távozott, helyét Ron Reid vette át, vele fejezte be a szezont a hetedik helyen a Ferencváros.

Hatost kapott az Újpesttől

Egy évvel később valamivel eredményesebben indult a szezon az akkor már Prukner László irányította együttesnek. A hatodik helyen állt nyolc kört követően, 13 megszerzett ponttal és 13-15-ös gólkülönbséggel. Ugyanúgy háromszor maradt pont nélkül, mint az előző évben, azonban emellett négyszer aratott győzelmet, és csak egyszer ért el döntetlent. Az első öt fordulóból hármat megnyert, azonban a hatodik körben jött az igazi hidegzuhany a Megyeri úton: Újpest–Ferencváros 6-0. A derbi elvesztése nem zavarta meg nagyon a csapatot, az elmúlt évek legjobb helyezését érte el, a dobogó alsó fokán fejezte be a szezont.

Kiesőhelyről várta a folytatást

Nagy visszaesést hozott a következő esztendő: a 2011–2012-es szezonban nyolc forduló után kiesőhelyen állt a Fradi. A 15. pozícióból várta a folytatást, csupán az egy döntetlent elérő ZTE-t tudta maga mögé utasítani. Az első hét fordulóban nyeretlen maradt, a nyolcadik körben az előbb említett Zalaegerszeg ellen szerezte meg első győzelmét. Mellette két döntetlen állt még a csapat neve mellett, az első két fordulót hozta ikszre. A harmadik és hetedik kör között pont nélkül maradt, Prukner László pedig el is köszönt a kispadtól már az ötödik fordulóbeli Honvéd-vereség után. Détári Lajossal fejezte be a szezont a csapat, a 11. helyen.

Détárival sem sikerült a derbi

Tavaly ilyenkor a mezőny közepén foglalt helyet a Fradi, a nyolcadik helyről várta a folytatást. Az edzőváltást most sem úszta meg: Détári Lajos az Újpest elleni 2-1-es vereség után felállt a kispadról. Helyét a mostani vezetőedző, Ricardo Moniz vette át, aki ugyanolyan eredményt produkált a következő négy fordulóban, mint elődje: egy győzelem, két döntetlent és egy vereséget ért el vele a zöld-fehér alakulat, így nyolc fordulót követően tíz ponttal állt a bajnokságban. A szezont végül az ötödik helyen zárta, három ponttal lemaradva a dobogóról.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik