NB I

A Baseltől kaptak ki Vanczákék

Itt a külföldön szereplő játékosaink eredményeiről szóló vasárnapi összefoglaló!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu hétről-hétre jelentkező összeállításában megnézzük, miként teljesítettek a jelentősebb külföldi bajnokságokban szereplő magyar játékosok. Szombat estig bezárólag már összefoglaltuk, milyen eredményeket értek el a légiósok, így most a vasárnapi játéknap értékelése következik.

A Hajnal Tamást foglalkoztató Bundesliga 2-es Ingolstadt az FSV Frankfurt otthonában lépett pályára, és szenvedett 4-1-es vereséget. A magyar válogatott középpályása kezdőként kapott lehetőséget, és végigjátszotta a találkozót.

A NAC Breda az AZ Alkmaar csapatát fogadta a holland élvonal vasárnapi délutáni mérkőzésén. A hazaiaknál, akik 3-0-s győzelmet arattak, végig a pályán Bodor Boldizsár, magyar csapattársa, Babos Gábor viszont csak a kispadról nézte végig a háromgólos diadalt.

Pintér Ádám új csapata, az orosz élvonalbeli Tom Tomszk az eddig veretlen Rubin Kazany vendégeként lépett pályára a Premjer Liga kilencedik fordulójában. Az eddig nyeretlenül sereghajtó vendégek nagy meglepetésre 2-1-es győzelemnek örülhettek. A gárda magyar légiósát, Pintér Ádámot nem nevezték az összecsapásra.

A Napoli kölcsönjátékosaként Pagenese-ben szereplő Novothny Soma és csapata a Viareggio otthonában nyert 1-0-ra az olasz harmadosztályban.

Az angol Chelsea-t hét közben legyőző Basel csapatát fogadta a Sion, amelyben kezdőként kapott lehetőséget a magyar válogatott védője, Vanczák Vilmos. A bekk végig a pályán volt a 3-1-re elveszített találkozón.

A Juventus orra alá borsot törő FC Köbenhavn otthonában lépett pályára az Odense együttese a dán élvonalban. A vendégek magyar légiósa, Vadócz Krisztán a 73. percben szállt be a 2-1-re elveszített bajnokira.

Gulácsi Péter csapata, az eddig veretlen Red Bull Salzburg hazai pályán fogadta az alsóházban tanyázó Wolfsberger AC együttesét. Két góllal is vezettek, a meccs végét azonban elrontották a salzburgiak, így a vége 2-2 lett. A magyar hálóőr végig a kapuban állt.

Megyeri Balázs a kispadról nézte végig az Olympiakos vasárnap esti bajnokiját, amikor 0-0-ra végeztek a Panaitolikos vendégeként.

A Waasland-Beveren otthonába látogatott a Köteles Lászlót foglalkoztató Genk csapata a belga első osztályban. A 0-0-ra végződő találkozón nem volt keretben a magyar hálóőr.

Olvasói sztorik