NB I

Stieber duplája után élen a Fürth

A 4-2-re megnyert meccset Korcsmár is végigjátszotta. Sváb és Lovrencsics is pályára lépett pénteken.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Péntek délután beindult a meccsdömping az európai pontvadászatokban. A Rangadó.hu hétről-hétre jelentkező összeállításában megnézzük, miként teljesítenek a jelentősebb külföldi ligákban szereplő magyar játékosok. Péntek este öt magyar érdekeltségű találkozót rendeztek, ezeket összegezzük.

A német másodosztályban a Korcsmár Zsoltot és Stieber Zoltánt is foglalkoztató Greuther Fürth péntek este az Union Berlin otthonában lépett pályára, és három nyeretlen mérkőzés után ezúttal 4-2-re diadalmaskodott. Mindkét magyar fiú kezdőként lépett pályára, Stieber pedig nem akármilyen játékkal, mind a négy gólban közreműködve, két találattal segítette győzelemhez együttesét, amely így a tabella élére állt.

A szintén Bundesliga kettes Energie Cottbus védője, Sváb Dániel is végigjátszotta csapata péntek esti bajnokiját, de a Kalsruhe vendégeként 2-0-s vereséget szenvedtek.

A lengyel élvonalban a válogatott Lovrencsics Gergőt végig a soraiban tudó Lech Poznan a Pogon Szczecin alakulatát fogadta. A találkozó első félidejében a hazaiak szereztek vezetést, a második félidőben azonban a vendégek fordítottak, és 2-1-re nyertek, így Lovrencsicsnek nem volt oka az örömre.

A francia másodosztály hetedik fordulójában a Chateauroux hazai pályán 2-2-t játszott a Le Havre ellen. A házigazdák magyar kölcsön-középpályása, Filkor Attila először lépett pályára új csapatában. Érdekesség, hogy 55 perc után a korábbi debreceni légiós, Luis Ramos váltotta.

A Lens és a Créteil meccse 1-1-es döntetlennel zárult, a hazaiak gólját Adamo Coulibaly szerezte, aki a bajnokság során másodszor volt eredményes.

Olvasói sztorik