NB I

Jóval szerényebb hétvége

A vasárnap pályára lépő honfitársaink közül csak Lovrencsics Gergő örülhetett győzelemnek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az előző, gólokban és győzelmekben gazdag fordulóhoz képest most jóval szerényebb hétvégét zártak a légiósaink.

A Rangadó.hu hétről-hétre jelentkező összeállításában megnézzük, miként teljesítettek a jelentősebb külföldi bajnokságokban szereplő magyar játékosok. Szombat estig bezárólag már összefoglaltuk, milyen eredményeket értek el a légiósok, így most a vasárnapi játéknap értékelése következik.

Megszakadt Gulácsi Péter kapott gól nélküli sorozata az osztrák Salzburgnál: a magyar kapussal felálló csapat 1-1-re végzett a Rapid Wien ellen a bajnokság hetedik fordulójában. Ezzel az egy megszerzett ponttal továbbra is vezetik az osztrák élvonal küzdelmeit.

Szintén 1-1-es döntetlent játszott a Köteles Lászlóval a kapuban felálló Genk a belga első osztály hatodik fordulójában. Az ellenfél a Charleroi volt.

Németh Krisztiánnak kezdőként 63 perc jutott a Feyenoord otthonában. Csapata, a Roda 4-0-s vereséget szenvedett a holland élvonal ötödik fordulójában. Az eltiltott Adorján Krisztián nélkül felálló Groningen 1-1-et játszott az Ajax-szal.

Nem sikerült a bravúr a Hrepka Ádámot végig a soraiban tudó Bnei Yehudának: az izraeli bajnokság második fordulójában a csapat 1-0-s vereséget szenvedett a Paolo Sousa irányította Maccabi Tel-Avivtól.

Valamivel kevesebb mint 15 percet játszott az elmúlt hetekben egyre többet kritizált Lovrencsics Gergő. A magyar válogatott támadó a 78. percben lépett pályára a Lech Poznanban. Az állás már nem változott a pályára lépése után, 3-2-re nyert csapata a Zawisza ellen.

Egy ponttal távozott Drezdából az Ingolstadt. A német másodosztály hatodik fordulójában Hajnal Tamásnak 73 perc jutott az 1-1-re végző vendégeknél.

Ismét döntetlent játszott a Dzsudzsák Balázzsal felálló Dinamo Moszkva. A csapat ezúttal a Rosztov ellen végzett 1-1-re az orosz bajnokságban.

Angliában Gera Zoltán még nem kapott helyet a keretben, a West Bromwich Albion pedig 2-0-s vereséget szenvedett a Swansea-től.

Megyeri Balázs csereként nézte végig csapata, a görög Olympiakosz 5-0-s sikerét a Levadiakosz otthonában.

Tőzsér Dániel nélkül kapott ki 5-2-re a Genoa a Fiorentinától az olasz élvonalban.

Olvasói sztorik