Hírek

Oroszországba igazolt Pintér Ádám

Hivatalossá vált, hogy a Tom Tomszk csapatánál folytatja pályafutását a magyar válogatott játékos.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pintér Ádám az orosz élvonalban folytatja. A magyar válogatott futballista egyéves szerződést kötött a Tom Tomszk együttesével. A legutóbb a spanyol Real Zaragozában szerepelő játékos hétfő érkezett Oroszországba, de még visszautazik Magyarországra, hogy a vízumát elintézze – írja a játékos ügyeit intéz F-Group menedzseriroda sajtóanyaga.

Pintért több helyről is keresték, de az orosz csapat volt a legkitartóbb, mindenáron meg akarta szerezni. Még azt is elfogadták a vezetők, hogy első körben csak jövő nyárig írt alá. A szakvezetés belsővédőnek igazolta őt, de ez a poszt nem valami hálás az orosz élvonalban… Az orosz sztárklubok figyelik a kisebb csapatokban szereplő játékosokat, így ha Pintér jó szezont produkál, akár országon belül is válthat.

– Örülök, hogy rendeződött a helyzetem, és újra egy élvonalbeli klubcsapat igazolt labdarúgója vagyok. A Zaragoza kiesett az első osztályból, és egyébként sem kaptam annyi játéklehetőséget, amennyit szerettem volna, ezért döntöttem úgy, hogy felbontom a szerződésemet – magyarázta Pintér Ádám, aki kimaradt a románok ellen készülő válogatott keretből. – Olyan egyesületet kerestünk, amelyiknek a segítségére lehetek, amelyik valóban számít a játékomra. Nekem az a legfontosabb, hogy folyamatosan a pályán legyek. A Tom Tomszk engem akart, bízik bennem. Nagy ugrás ez, hiszen Európa nyugati feléből Szibériába igazolok. Más időjárás, más kultúra, más játékstílus.

Az elmúlt évek azt mutatják: az orosz klubok nívós bajnokságok neves játékosait csábítják az élvonalba, ami pozitív hatással van a bajnokság színvonalára.

– Eddig is figyeltem az orosz focit, harcos, izgalmas meccseket játszanak a csapatok, sok jó együttes rivalizál egymással. Komoly erőpróba lesz ez nekem, de nem aggódom, a spanyol első osztályban is kifejezetten jó támadókkal kerültem szembe – szögezte le Pintér Ádám. – A Tom Tomszk nem rajtolt jól, de bízom benne, hogy a válogatott szünet után elkezdi gyűjtögetni a pontokat. Az oroszországi szerződést egy lehetőségnek fogom fel, hiszen tudjuk, egyre többen figyelik az orosz futballt, nekem tíz hónapom lesz, hogy megmutassam, mit tudok. Ma érkeztem, aláírtam, de még vissza kell utaznom Magyarországra, hogy a vízumot elintézzem. Ha minden jól megy, akkor szeptember tizenhatodikán, az Anzsi ellen debütálok az új klubomban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik