NB I

A Bayern ellen bizonyíthat Szalai

Egy magyar rangadót tartogat a hétvége, több honfitársunk csapatára is nehéz bajnoki vár.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A múlt heti után a mostani hétvége is hoz magyar rangadót a külföldi ligákban: Hollandiában Otigba Kenneth és Németh Krisztián nézhetnek farkasszemet. Szalai Ádám a Bayern ellen bizonyíthat, Dzsudzsákék a moszkvai derbire készülnek.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra ezekben a ligákban.

Péntek – rangadó vár Stieberékre

Két magyar érdekeltségű mérkőzéssel rajtol a hétvége. Péntek délután a német másodosztály nyolcadik fordulójában Korcsmár Zsolt és Stieber Zoltán csapata, a Greuther Fürth a listavezető Union Berlinnel játszik rangadót. Mindkét együttes 14-14 ponttal áll a bajnokságban.

A lengyel élvonal nyolcadik fordulójában Lovrencsics Gergő együttese, a Lech Poznan a hat meccs óta veretlen Pogon Szczecin ellen lép pályára.

Szombat – moszkvai derbi, Szalai a Bayern ellen

Szombaton már jóval több meccsen izgulhatunk honfitársainkért. Angliában Gera Zoltán csapata, a West Bromwich a Sunderlandet fogadja a Premier League ötödik fordulójában, de a sérüléséből felépülő magyar támadó várhatóan még nem jut szóhoz. A másodosztályban a nyolcadik kör következik. A héten Varga József is edzésbe állt, úgy tűnik, pályára léphet a Middlesbrough–Bournemouth találkozón. Bogdán Ádám és a Bolton a Brightonhoz látogat.

Ausztriában Sáfár Szabolcs csapata, a hét forduló óta nyeretlen Innsbruck a nyolc kör után második helyen álló Grödig otthonában szerepel. A Sturm Graz is szombaton játszik, az Austria Wien elleni rangadón várhatóan Szabics Imre nélkül fut ki az együttes.

Hollandiában visszatérhet az eltiltását letöltő Adorján Krisztián. A Groningen a Waalwijkot fogadja a hetedik fordulóban. Tartogat magyar rangadót a mostani hétvége is: az előző bajnokiján gólt is szerző magyar védő, Otigba Kenneth és klubja, a Heerenveen a Németh Krisztiánt foglalkoztató Rodához látogat.

Izraelben a Bnei Yehuda a Sakhnin ellen mérkőzik a harmadik fordulóban, a hazaiaknál Hrepka Ádám bizonyíthat.

Huszti Szabolcs is letöltötte kétmeccses büntetését, így ott lehet a Hannover – Augsburg találkozón. Szalai Ádáméké lesz a hatodik forduló szombat esti kiemelt találkozója, a Schalke a még veretlen címvédő Bayern Münchent fogadja. A második vonalban Király Gábor klubja, az 1860 München az Erzgebirge Aue-t látja vendégül.

Az olasz élvonalban Genoa–Livorno összecsapást rendeznek a negyedik fordulóban, Tőzsér Dániel játékára kevés az esély a hazaiaknál. A másodosztályban egy körrel már előrébb járnak a csapatok, a Kovácsik Ádámot soraiban tudó Carpi a Cesena vendége lesz, míg Laczkó Zsolt és Feczesin Róbert klubja, a Padova az Empolihoz látogat.

Oroszországban magyar idő szerint szombat délelőtt veszi kezdetét a kilencedik forduló rangadója, a Dinamo Moszkva – Lokomotiv Moszkva fővárosi derbi. Dzsudzsák Balázsra várhatóan most is alapemberként számítanak a hazaiak. Koman Vladimir is beverekedte magát új csapatába, így minden esély megvan rá, hogy ott lesz az Ural együttesében a Szamara elleni idegenbeli találkozón.

Vasárnap – Juventust fricskázó csapat ellen játszanak Vadóczék

Gulácsi Péterék a Wolfsberger AC-t fogadják az osztrák élvonal kilencedik fordulójában. A Salzburg még veretlen az idei kiírásban, 18 pontjával vezeti a bajnokságot.

Belgiumban a Köteles Lászlót foglalkoztató Genk a Waasland-Beveren otthonában szerepel a hetedik fordulóban. A hazaiak még nyeretlenek az idei szezonban.

Újabb nehéz feladat vár a dán élvonal kilencedik fordulójában Vadócz Krisztián csapatára. Az Odense a hétközi BL-fordulóban a Juventus ellen pontot szerző Köbenhavn otthonába látogat.

A görög élvonal ötödik fordulójában a még hibátlan Olympiakosz a Panatiolikosz otthonában vendégszerepel. Megyeri Balázsért szoríthatunk a vendégeknél.

A Babos Gábort és Bodor Boldizsárt foglalkoztató NAC Breda az AZ Alkmaar ellen folytathatja feltámadását a holland élvonal hetedik fordulójában.

Németországban egy magyar érdekeltségű találkozó marad vasárnapra: Hajnal Tamás együttese, az Ingolstadt Frankfurtban lép pályára a német másodosztályban.

Oroszországban a Pintér Ádámot is foglalkoztató Tom Tomszk a még veretlen Kazan ellen próbálhatja megszerezni első győzelmét, idegenben. A hazaiak nyolc meccs után két győzelemmel és hat döntetlennel állnak, míg Pintérék a legutóbbi fordulóban szerezték meg első pontjukat a bajnokságban.

Vanczák Vilmosékra is rangadó vár a svájci első osztály nyolcadik fordulójában, az FC Sion az FC Baselt látja vendégül.

Olvasói sztorik