NB I

A védők szállították a gólokat

Otigba Kenneth és Vanczák Vilmos is fontos találatnak örültetett a vasárnapi mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombat estig két magyar gólnak örülhettünk a külföldi bajnokságokban. A hét utolsó játéknapján tíz magyar érdekeltségű mérkőzést rendeztek, amelyeken újabb két találat született. Nézzük tehát, hogyan zárták a vasárnapot a légiósaink.

A kapusok napja volt

Ausztriában kiütéses, 5-0-s sikert aratott a Salzburg a veretlenek rangadóján. A Ried otthonában Gulácsi Péter csapatát még az sem zavarta, hogy 3-0-s vezetésnél emberhátrányba kerültek (ráadásul az addig kétgólos Alant küldte le a játékvezető). A magyar kapus végigvédte a találkozót.

Egy másik magyar hálóőr, Köteles László is győzelmet ünnepelhetett vasárnap délután. A belga élvonalban a Genk 5-2-re győzte le a Waregem együttesét.

Nem volt ilyen szerencsés Vadócz Krisztián csapata, a dán Odense, amely a Bröndby otthonában 2-1-re kikapott. A magyar játékos nem jutott szóhoz, a kispadról nézte végig a találkozót.

Otigba Kenneth góllal segítette 4-2-es győzelemhez a Heerenveent a holland élvonal hatodik fordulójában. Az ellenfél az eltiltott Adorján Krisztiánt nélkülöző Groningen volt. Az Eredivisie másik vasárnapi mérkőzésén a Bodor Boldizsárral a kezdőben, Babos Gáborral a kispadon felálló NAC Breda 5-1-re győzte le a Németh Krisztiánnak csereként 25 perc bizalmat szavazó Roda csapatát.

https://www.youtube.com/watch?v=zOPK1a0NO9s

Vanczák juttatta tovább a Siont

Elveszítette veretlenségét a német másodosztályban szereplő Greuther Fürth. A Korcsmár Zsolttal és Stieber Zoltánnal a kezdőben felálló együttes a Bochummal szemben maradt alul 2-0 arányban. Hajnal Tamás csapatának sem volt szerencséje hazai pályán, az Ingolstadt az Union Berlintől kapott ki 1-0-ra.

Tőzsér Dánielt ezúttal sem nevezte a Genoa, amely 3-0-ra múlta felül a Sampdoriát az olasz élvonal harmadik fordulójának városi rangadóján.

Pintér Ádámot sem nevezte új csapata, a Tom Tomszk az orosz élvonal nyolcadik fordulójában. Az újonc az Anzsi ellen játszott 2-2-es döntetlent, így továbbra is nyeretlen a bajnokságban.

Svájcban kupafordulót rendeztek. Az FC Sion a másodosztályú Wohlen otthonában csikarta ki a továbbjutást. Az 1-0-s győzelemmel záródó találkozón Vanczák Vilmos szerezte a győztes gólt.

Olvasói sztorik