NB I

Magyar rangadókat hoz a hétvége

Hollandiában és Oroszországban is összecsaphatnak egymással válogatott játékosaink.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az előttünk álló hétvégén nem csak a honi bajnokságban szurkolhatunk magyar játékosoknak, hanem sok külföldi ligában is. A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra ezekben a ligákban.

Kérdéses Varga játéka, Gera debütált

Angliából remek hírek érkeztek, hiszen Gera Zoltán hosszú szünetet követően ismét pályára lépett a West Bromwich Albion csapatában. A magyar válogatott játékos hatvan percet kapott a tartalékok között, de minden bizonnyal még nem lesz ott a WBA szombati, Fulham elleni összecsapásán.

Kérdéses Varga József játéka is. Az angol másodosztályú Middlesbrough középpályása a válogatott bukaresti meccsén sérült meg, és úgy tűnik, klubjának is nélkülöznie kell játékát a hatodik fordulóban. A Bolton minden bizonnyal számít a válogatottban is remeklő Bogdán Ádámra a Leeds elleni rangadón.

Ausztriában a Sáfár Szabolcsot foglalkoztató Innsbruck a Rapid Wient látja vendégül szombaton, míg a Szabics Imrét soraiban tudó Sturm Graz a Wiener Neustadt otthonába látogat. Vasárnap Gulácsi Péter juthat szóhoz a Salzburg színeiben, a Ried vendégeként.

A belga bajnokságra vasárnap szegezzük a tekintetünket: Köteles László és a Genk a még veretlen Waregemet fogadja.

Leandro szombaton kaphat szerepet a ciprusi élvonalban, csapata, az Omonia Nicosia a Paralimnit fektetheti két vállra.

Vasárnap rendezik a dán bajnokság magyar érdekeltségű találkozóját: Vadócz Krisztián együttese, az Odense a hét forduló elteltével még nyeretlen Bröndby-hez látogat.

A görög élvonalban szombaton lép pályára az Olympiakosz, Megyeri Balázsék ellenfele a Xanthi lesz.

Magyar rangadó a holland élvonalban

Magyar derbit rendeznek Hollandiában vasárnap délután: a Németh Krisztiánt foglalkoztató Roda a Babos Gábort és Bodor Boldizsárt is soraiban tudó NAC Bredát fogadja. Igazi magyar délután lehetett volna, azonban a Groningen légiósa, Adorján Krisztián még eltiltását tölti, így nem léphet pályára a minden bizonnyal Kenneth Otigbával felálló Heerenveen otthonában.

Lovrencsics Gergő együttese, a Lech Poznan szombaton a Slask Wroclaw ellen bizonyíthat a lengyel élvonal hetedik fordulójában.

A Schalke 04 a Mainz otthonában vendégszerepel szombat délután, várhatóan magyar gólfelelősével, Szalai Ádámmal a soraiban. Huszti Szabolcs eltiltását mérsékelték, így már csak egy meccset kell kihagynia, viszont egy igazi csemegéről marad le a Hannover magyarja, hiszen a Bayern München otthonába látogatnak.

Pénteken este Király Gáborék meccsével kezdődik a légiós-hétvége: az 1860 München az Aalen otthonában lép pályára. Vasárnap további három honfitársunknak szoríthatunk a német másodosztályban: a Korcsmár Zsoltot és Stieber Zoltánt foglalkoztató Greuter Fürth a Bochumot, Hajnal Tamás csapata, az Ingolstadt az Union Berlint fogadja.

Oroszországban is magyarok csatázhatnak egymással

Az olasz élvonalban vasárnap rendeznek magyar érdekeltségű találkozót: a Tőzsér Dánielt foglalkoztató Genoa a Sampdoriához látogat.

Szombaton két meccsen szurkolhatunk magyaroknak a Serie B-ben: a Kovácsik Ádámot foglalkoztató Carpi az Empolit látja vendégül, míg Laczkó Zsolt és Feczesin Róbert a Novara otthonában teszi tiszteletét a Padovával.

Vasárnap Pintér Ádám csapata, az orosz élvonalban sereghajtó Tom Tomszk a szintén nyeretlen Anzsit fogadja. Hétfőn magyar rangadóval zárul a nyolcadik forduló, Koman Vladimir új csapata, az Ural a Dzsudzsák Balázzsal felálló Dinamo Moszkvát látja vendégül.

Svájcban kupafordulót rendeznek a hétvégén, Vanczák Vilmos együttese, a Sion a másodosztályú Wohlen ellen harcolhatja ki a továbbjutást.

Olvasói sztorik