NB I

Huszti győztes góllal tért vissza

Németh Krisztián gólt és két gólpasszt jegyzett Otigbáék ellen. Itt a szombati légiós-körkép!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Fővárosi rangadót veszített a Dzsudzsák Balázzsal felálló Dinamo Moszkva. Az orosz élvonal kilencedik fordulójának nyitómeccsén a Dinamo a Lokomotiv Moszkvát látta vendégül.

Az első félidőben nem bírtak egymással a felek, 0-0-s döntetlennel zárult a játékrész. Dzsudzsák Balázs egy sárga lappal vétette észre magát ebben a periódusban. A második negyvenöt perc elején megszerezte a vezetést a vendég gárda, de erre még Noboa révén válaszolni tudtak a hazaiak. A 74. percben aztán emberhátrányba kerültek a vendéglátók, a megítélt tizenegyest ráadásul gólra váltotta a Lokomotiv. Dzsudzsák Balázs révén még egyenlíthetett volna a Dinamo egy szabadrúgást követően, de az ellenfél kapusa bravúrral védett. A ráadásban aztán ismét a vendégek szereztek gólt, így 3-1-es vereséggel zárt a magyar szélső csapata.

https://www.youtube.com/watch?v=LMAtuRm7yuc

A bajnokság másik magyar érdekeltségű találkozóján Koman Vladimir csapata, az Ural 1-1-es döntetlent játszott a Szamara otthonában. A magyar középpályás végigjátszotta a mérkőzést.

Királyék megszakították nyeretlen szériájukat

A német másodosztályban Király Gáborral a kapujában győzött az 1860 München. A másodikszámú müncheni csapat hamar eldöntötte az Erzgebirge elleni találkozót, hiszen már az első félidőben 2-0-s vezetésre tett szert. A második játékrészben tovább növelte előnyét, azonban a hajrában még szépíteni tudott a vendégcsapat, így 3-1 lett a vége. Királyék ezzel egy hárommeccses nyeretlenségi sorozatot szakítottak meg.


A mérkőzés összefoglalója

Vereségek Olaszországban

A Serie B ötödik fordulójában a Padova 3-1-es vereséget szenvedett az Empoli otthonában. A vendégeknél Feczesin Róbert kezdőként 67 percet töltött a pályán, Laczkó Zsolt pedig csereként kapott 18 percet. Négy góllal terhelte Kovácsik Ádám kapuját a Cesena. A Carpi idegenben egy 4-1-es vereségbe futott bele.

Tőzsér Dánielt nem nevezte az élvonalbeli Genoa a Livorno elleni találkozóra. a mérkőzés 0-0-s eredménnyel zárult.

Huszti: gólpassz és győztes gól; Szalaiék kikaptak

A német Bundesliga hatodik fordulójában a Hannover az Augsburg csapatát látta vendégül. Huszti Szabolcs letöltötte eltiltását, így ismét kezdőként kapott helyet a hazaiaknál. Az első félidőben nem hozott gólt a találkozó, a második játékrész első felében viszont büntetőből megszerezték a vezetést a vendégek. A Hannover a 60. percben egyenlített, Huszti adta a gólpasszt Sobiech-nek. A slusszpoént a 89. perc hozta, mikor a hazai csapat is büntetőhöz jutott. A labda mögé Huszti Szabolcs állt, és nem hibázott, így a magyar játékos ismét meccset döntött el a Hannover számára.

https://www.youtube.com/watch?v=oyQd5O5UtRA

A találkozót rövid közjáték zavarta meg a 8. percben: egy szurkoló futott be a pályára, őt kellett begyűjteniük és lekísérniük a rendezőknek.

https://www.youtube.com/watch?v=VhNn-6hucYk

A Szalai Ádámot végig a soraiban tudó Schalke hazai pályán kapott ki a Bayern Münchentől. A találkozó már az első félidőben eldőlt, két perc alatt két gólt is berámoltak a bajorok a játékrész közepén. A második félidőben is nagy fölényben játszottak a vendégek, és a hajrában újabb két gólt szerezve sima 4-0-s sikert arattak.

Gera kimaradt, Varga csere volt, Bogdánék kikaptak

Angliában az ötödik fordulóval folytatódott a Premier League, Gera Zoltán viszont még nem kapott helyet a West Brom keretében. A csapat magabiztos sikert aratott, 3-0-ra győzte le a Sunderlandet, így megszerezte első győzelmét a bajnokságban. A második vonalban a sérüléséből visszatérő Varga József a 90. percben szállt be Middlesbrough-ban, mely 3-3-ra végzett a Bournemouth ellen. Bogdán Ádámék továbbra is nyeretlenek a bajnokságban, a magyar kapussal felálló együttes ezúttal a Brightontól kapott ki 3-1-re.

Szabics nélkül kapott ki a Sturm, Sáfárék nagy előnyt buktak el

A Sturm Graz hazai pályán fogadta az Austria Wien együttesét. A vendéglátók korán vezetéshez jutottak, azonban a bécsiek meg tudták fordítani az állást, és 2-1-re diadalmaskodtak. Szabics Imre nem került be a hazaiak keretébe. Sáfár Szabolccsal a kapujában játszott 3-3-as döntetlent a Grödig otthonában az Innsbruck. A találkozón már 3-1-re is vezettek a vendégek, azonban még innen is pontot tudott menteni a Grödig.

Adorján és Németh is gólt szerzett

A holland élvonal hetedik fordulójában Adorján Krisztiánnal a kezdőben nyerte meg hazai bajnokiját a Groningen. Adorjánék már a 37. percben emberelőnybe kerültek a Waalwijk ellen, ezt kihasználva a második játékrészben kétgólos előnyre tettek szert. A vendégek a 73. percben szépítettek, a hajrában viszont újabb két gólt lőtt a hazai csapat, így alakult ki a 4-1-es végeredmény. Adorján Krisztián szerezte klubja harmadik gólját, a 93. percben volt eredményes. Németh Krisztián is kezdőként jutott szóhoz a Rodában. A magyar válogatott támadó remek produkcióval hálálta meg a bizalmat, gólt szerzett, ráadásul két gólpasszt is adott. Azonban ez a teljesítmény is csak egy pontra volt elég az Otigba Kenneth-el felálló Heerenveen ellen, 3-3-al zárult a találkozó.

Olvasói sztorik