NB I

Önveszélyes védőt igazolt a Videoton

Nem Gyepes Gábor minden idők öngólkirálya, de az ilyen témájú összeállításokban rendszerint dobogós.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

„Amikor azt hinnénk, hogy ma már nem történik semmi, akkor a Videoton robbantja a hírt: leigazolja Gyepes Gábort az öngólok, az öngólpasszok, és a meccsbaszás ködmönbe bújtatott apostolát. A fiatalabbaknak csak annyit, hogy Gyepes Gábor 2002 előtt nagy tehetség volt, utána 2005-ig a Fradiban és a válogatottban kinyírta párszor az álmainkat, aztán Angliába emigrált, ahol állandóan megsérült (vagy kinyírta aktuális csapata álmait). A Videoton persze Szekeres Adrián kölcsönadásával és Vaskó Tamás lepattintásával, valamint Juhász Roland sérülésével a szükség útjára lépett, de biztos, hogy ez most így volt a legjobb?”

Az mbegy.postr.hu csütörtök délelőtti bejegyzéséből is kiderül, hogy a magyar labdarúgás rajongói némileg értetlenül fogadták a székesfehérvári klub legújabb húzását.

A Videoton kétségtelenül feladta a magas labdát, amit többen le is ütöttek. Ennek pedig az az oka, hogy Gyepesről szinte mindenkinek egy szó jut eszébe: öngól! Pedig a vonatkozó témájú összeállításokban (mint például ez, vagy ez) nem ő áll a kétesdicsőség-lista első helyén, de hogy kihagyhatatlan, az tény.

Az egyik jellemzés így szól: Gyepes Gábornak is volt egy kiemelkedően rossz időszaka, tavaly ősszel szombaton a horvátok, szerdán pedig Izland ellen is öngólt vétett, majd két hónap sem telt el, amikor a Ferencváros Schalke elleni UEFA Kupa-találkozóján is a saját kapujába csúsztatott egy hosszan bedobott labdát.

A Rangadó.hu legújabb összeállításában a teljesség igénye nélkül összegyűjtöttünk néhány emlékezetes Gyepes-öngólt!

Horvátország–Magyarország 3-0

világbajnoki selejtező, 2004. szeptember 4.

„Gyepes Gábor növelte a hazaiak előnyét: Leko jobboldali beadásába olyan szerencsétlenül ért bele a Fradi védője, hogy az védhetetlenül vágódott Király kapujába.”

Magyarország–Izland 3-2

világbajnoki selejtező, 2004. szeptember 8.

„Gudjohnsen tört előre középen, jobbra játszott, ott Sigurdsson várta a labdát, beadásra vállalkozott, Gyepes lábán azonban megpattant a labda, ami védhetetlenül vágódott Király felett a léc alá.”

https://www.youtube.com/watch?v=9gkqbcvompI

FC Schalke 04 – Ferencváros 2-0

UEFA Kupa, csoportkör, 2. forduló, 2004. november 26.

„Bár nem futballozott rosszul a Ferencváros, mégis alaposan megkönnyítette a házigazda Schalke dolgát, hiszen Gyepes Gábor öngólt fejelt, és a második találatot is nagy védelmi hiba előzte meg. Különösen az első baki emlékezetes: az azóta már Cardiffban játszó válogatott védő hihetetlen pechszériában volt azon az őszön, nem először, és nem másodszor vette be a saját kapuját…”

Newcastle United – Cardiff City 5-1

angol másodosztály, 2010. február 5.

„A hatodik percben már 2-0 állt az eredményjelzőn: Caroll lövése Gyepes szerencsétlen mozdulatát követően a Cardiff kapujába került, így a magyar játékos öngólt vétett.”

címlapkép: vidi.hu

Olvasói sztorik