Hírek

Gyepes a Portsmouth legjobbja

Az angol szurkolók gravírozott trófeával díjazták az egykori válogatott védőt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Budapestifoci híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szurkolók Gyepes Gábort választották a 2012-es naptári év legjobb Portsmouth-játékosának. A magyar válogatott védőt gravírozott trófeával díjazta a harmadosztályú angol klub. A 31 éves hátvéd eddig 22-szer lépett pályára a kiesőhelyen álló gárdában, ezalatt 4 találatot szerzett. Íme a 26-szoros válogatott labdarúgó nyilatkozata:

– Sajnos egyre kilátástalanabb a klub helyzete, kőkorszaki körülmények között készülünk a meccsekre: nemrég kitették a csapatot az edzőközpontból, most egy tengerészeti bázis borzalmas pályáján tréningezünk – mesélte Gyepes Gábor az F-Group menedzseriroda közleményébe. – Mindent elmond az állapotokról, hogy a szezonban eddig ötvenöt játékos szerepelt a Portsmouthban, abból a keretből, amelybe ősszel kerültem, mindössze öten maradtunk… A hírek szerint két csoport érdeklődik az egyesület iránt, de nem egyszerű az átvétel, ugyanis a befektetőnek meg kell vásárolnia a stadiont, amit több millió fontra becsülnek.

A szezon végéig muszáj, hogy realizálódjon az üzlet, máskülönben megszűnik a klub, de ez sem oldana meg minden problémát: amennyiben megtörténik az átvétel, rögvest tíz pontot levonnak a csapattól, ami azonnal azt jelenti, a következő szezont a League kettőben kezdhetik. A borzalmas helyzet ellenére öröm is érte a napokban Gyepest: a drukkerek minden télen megnevezik az elmúlt naptári év legjobb Portsmouth-játékosát, és a kétezer-tizenkettes esztendő futballistájának őt választották.

– Gyönyörű, gravírozott trófeát kaptam, amire nagyon büszke vagyok. Természetesen a helyén kezelem az ügyet, tudom, hogy a rajongók könnyebben választanak a jelenlegi keretből, mert az előző szezon második fele már feledésbe merült – magyarázta a játékos. – De azért megtisztelő ez az elismerés, hiszen tavaly több magasan jegyzett játékos megfordult itt. Fontos nekem ez a díj, mert így talán otthon elhiszik, hogy képes vagyok még jól teljesíteni, s azok is megtudják, mennyire komolyan vesz engem egy angol egyesület, akik nem látnak hétről-hétre játszani. Élvezem, hogy rendszeresen pályán vagyok, jól megy a futball, és bízom benne, hogy az elmúlt hónapok pozitív hatással lesznek a pályafutásom további szakaszára.

Olvasói sztorik