Hírek

Gyepes az angol Portsmouth játékosa

Gyepes Gábor az angol harmadosztályban (League One) szereplő Portsmouth csapatában folytatja pályafutását.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

A 26-szoros válogatott védő egyelőre december 31-ig írt alá, ám amennyiben rendeződik a klub helyzete, újratárgyalja szerződését. A futballista vasárnap, a Crawley Town ellen mutatkozhat be új egyesületében.

– Amikor szabadon igazolhatóvá váltam, abban bíztam, hogy több lehetőség közül választhatok majd. Nem gondoltam, hogy konkrét ajánlatokkal bombáznak, de kész voltam próbajátékokra utazni, és hajlandó lettem volna kompromisszumokra is. Vártam türelemmel, de sokáig nem történt semmi – mesélte Gyepes Gábor. – Ami lehetőség adódott, az nyár elején jött, akkor pedig még bíztam abban, hogy az átigazolási időszakban Angliából is keresnek majd klubok. Most már azt mondom, ha az a júniusi, külföldi ajánlat az elmúlt hetekben érkezik, rábólintok. Nehéz időszak van mögöttem!

Gyepes nem titkolja, nagy szívfájdalma, hogy nevelőegyesületét, a Ferencvárost abszolút nem érdekelte a szerződtetése.

– Az ismerőseim pontosan tudják, mennyire szerettem volna a Fradiban futballozni, be kell látnom: valószínűleg nem játszom már korábbi csapatomban. Mostanában az is megfordult a fejemben, hogy befejezem a futballt – árulta el az F-Group menedzseriroda sajtóanyagában a védő, aki legutóbb a Vasasban szerepelt. – A héten aztán a családommal és a menedzseremmel úgy döntöttünk, vállalom a portsmouth-i lehetőséget. Az angol csapat már márciusban igazolt volna, akkor, amikor egy hétig ott edzettem, de az anyagi lehetőségeik nem tették lehetővé a szerződtetésemet. Azóta is képben voltak, és mivel éreztem rajtuk, valóban engem akarnak, és játéklehetőséget biztosítanának a számomra, végül elfogadtam az ajánlatot.

A 31 éves középhátvád elmesélte, a problémák ellenére barátságos, családias hangulat uralkodik a klubnál, szimpatikus egyesület a Portsmouth, amely a hírek szerint hamarosan egyenesbe kerül.

– Egyelőre a naptári év végéig írtam alá, de ha időközben stabilizálódik a helyzet, újra tárgyalunk, és akár hosszabb távra is elkötelezem magam – szögezte le Gyepes. – Csütörtökön érkeztem Angliába, és pénteken már edzettem is, mi több, úgy gyakoroltunk, hogy a vasárnapi, Crawley Town elleni meccsen már a kezdőcsapatban számolna velem a vezetőedző. Ehhez természetesen az is kellett, hogy az elmúlt időszakban edzésben, játékban legyek. Örökké hálás leszek az MTK-nak, Garami Józsi bácsinak, hogy velük gyakorolhattam. Dolgoztam is becsülettel, de az, hogy milyen formában vagyok, tétmeccsen dől el, úgyhogy a vasárnapi bajnoki remek teszt lesz a számomra. Az biztos, ez a kihívás új motivációt jelent, és szeretnék megfelelni az elvárásoknak. Futballoztam már a League One-ban, tudom, hogy ebben a bajnokságban a klasszikus brit stílus, a brusztolós, hajtós foci dominál. A Portsmouth az idény előtt állt csak össze, így bizonyára kell néhány hét, amire kialakul egy ütőképes társaság. Remélem, én is hozzá tudok majd tenni ahhoz, hogy akár egy feljutásra esélyes alakulat is összeálljon.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik