NB I

A Debrecen kiütötte a Fradit

A Ferencváros 4-1-es vereséget szenvedett a DVSC otthonában az OTP Bank Liga ötödik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 5. forduló
Debreceni VSC-TEVA – Ferencvárosi TC 4-1 (1-1)
Debrecen, 9000 néző. Játékvezető: Farkas Á.
DVSC: Verpecz – Nagy Z., Mészáros N., Máté P., Vadnai – Bódi (Trninics, 58.), Zsidai, Selim Bouadla (Ferenczi, 44.), Szakály P., – Kulcsár T., Volas (Dombi, 81.) Edző: Kondás Elemér
FTC: Jova – Jovanovics (Csukics, 70.), Besics, Gerson, Adams – Gyömbér, Józsi – Jenner, Holman, Valpoort (Tuijp, 53.) – Böde. Edző: Ricardo Moniz
Gólszerzők: Bódi (9.) Volas (47., büntetőből 61.), Szakály P. (93.), illetve Böde (36.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A debreceni ultrák – ahogy azt ígérték – ezúttal sem a stadionban tekintették meg a találkozót. Szurkolóikon kívül jó néhány alapember is hiányzott a hazaiaktól. Sérüléssel bajlódik Brkovics, Damahou, Morozov és Sidibe, míg Korhut Mihály és Lázár Pál eltiltás miatt hagyta ki a Fradi elleni találkozót. A vendégeknél sérülés miatt Hidvégi és Leonardo nem léphetett pályára.

A negyedik percben Jenner próbálkozott húsz méterről, de lövése fölé szállt. Két perccel később Besics kapott remek labdát Holman Dávidtól, de gyenge kísérletét Verpecz magabiztosan védte. Aktívabb volt a Ferencváros az első percekben: Valpoort beadása éppen csak elcsúszott a támadók előtt. A kontránál aztán megrázta magát a Loki, és Szakály Péter lapos beadását Bódi Ádám vágta a léc alá (1-0).

A 15. percben Jova Levente jött ki rossz ütemben a tizenhatoson kívülre, eltalálta a kilépő Szakályt, de megúszta sárga lappal az esetet. Érdekesség, hogy a közelmúltban a pécsi Dibusz Dénes ezért azonnal pirosat kapott… A szabadrúgást Selim Bouadla lőtte kapura, de a Fradi kapusa hárított. A gól a debrecenieket pörgette fel jobban, egyértelműen átvették a mérkőzés irányítását. A 23. percig kellett várni az újabb komoly Fradi-helyzetre: Besics beadását Böde csúsztatta mellé. Ismét változott a játék képe, vendéglábakon járt többet a labda, főleg Jenner volt nagyon aktív. Fél óra elteltével ő készített le egy labdát a tizenhatos vonalán álló Holmannak, de a lövés néhány méterrel elkerülte a kaput.

A 33. percben szöglethez jutott a Debrecen a Fradi-tábor előtt: a játék néhány másodperces megszakítással folytatódhatott, mivel egy műanyag malacot dobott a pályára az egyik szurkoló. Három perccel később Böde remek cselekkel indult meg a védők között, majd kissé kisodródott helyzetből kilőtte a hosszú sarkot (1-1). Két perccel később Kulcsár Tamás fektette el a komplett ferencvárosi hátvédsort, de kisodródva az egyetlen talpon maradt játékost, Jovanovicsot találta el a gólvonalon. Egy perccel később Valpoort csente el a labdát a védőktől, de Verpecz nagy bravúrral védett.

Izgalmas első félidőt produkáltak a csapatok, mindkét oldalon sok helyzetet alakítottak ki a felek.

Holman helyzeteivel indult a második félidő, de ismét a Loki talált a kapuba: Ferenczi János középre adott labdáját a hosszú oldalon jó ütemben érkező Volas sodorta a hálóba (2-1). A gól után azonnal egyenlíthetett volna a Fradi, de Verpecz a lécre tolta az őt megtréfáló beadást. Az 54. percben ismét Verpecz védett, ezúttal Jenner tornáztatta meg a debreceni kapust. Két perccel később Holman robogott át a hazai védelmen, de a kapussal szemben mellé bombázott. Kapuja elé szögezte a Debrecent a Fradi, de az újabb gólt ismét a hazaiak szerezték. Egy beadás után Adams ütött kézzel a labdába a tizenhatoson belül. Tizenegyes! A büntetőt Volas higgadtan rúgta a bal alsó sarokba, Jovának esélye sem volt, a másik irányba mozdult (3-1).

A 67. percben Holman lekészített labdáját Tuijp lőtte nem sokkal mellé, 18 méterről. Átadta a kezdeményezést a Debrecen, de a vendégek a meddő mezőnyfölényen kívül nem tudtak komolyabban ellenfelük fölé nőni. A DVSC sem adta fel a támadásokat, a 81. percben Kulcsár lövését védte nagyszerű mozdulattal Jova Levente. A 88. percben ismét a Fradi kapusát dolgoztatták meg a hazaiak, Dombi Tibor lövését hárította. Az utolsó percekben teljesen kinyíltak a vendégek, és egy újabb helyzetet váltott gólra Szakály révén a DVSC, így végül 4-1-re nyertek a hazaiak.

– A vége sima lett, de nem volt ekkora különbség a két csapat között – mondta a Rangadó.hu szakértője, Hrutka János, az FTC egykori válogatott védője. – Mindkét félidőben a Ferencvárosnak voltak először helyzetei, az elsőben Jenner és Besics, a másodikban Holman veszélyeztetett, mégis a Debrecen szerezte a gólokat. Elmondható, hogy egyik csapatnak sem funkcionált igazán jól a védelme, mindkét oldalon sokat hibáztak hátul. A tizenegyes után már nem tudott felállni a Fradi, a végén pedig teljesen kinyílt a csapat, ennek köszönhető a négy-egyes végeredmény.

Hrutka szerint még össze kell szoknia a Ferencváros védelmének.

– Sokat dicsérték Besicset a mérkőzés alatt. Való igaz, hogy sokat dolgozott, de véleményem szerint az első és a negyedik gólnál is nagyot hibázott, ráadásul amikor a középpályán játszott, sok támadás akadt meg miatta. Többször is irányítani akarta a játékot, de látszott, hogy ez nem az ő szerepköre. A védelemben látható volt, hogy Besics, Gerson és Adams is remek kvalitású játékosok külön-külön, de még össze kell szokniuk, ma sokat hibáztak.

Olvasói sztorik