NB I

Megtört a DVTK nyeretlensége

A Diósgyőr egy öngóllal 1-0-ra győzött Pápán az élvonal ötödik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 5. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Diósgyőri VTK 0-1 (0-0)
Pápa, 2000 néző. Játékvezető: Erdős
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Supics (Nagy T., 68.), Struhar, Szabó O. – Quintero (Tóth B., 54.), Rodenbücher, Makszimovics, Orosz M. – Kenesei K. (Eszlátyi, 67.), Griffiths. Edző: Tóth Bálint
DVTK: Rados – Vági, Vadász, Kádár, Huszics – Nikházi (Bacsa, 61.), Takács P., Elek Á., Kosztics (Abdouraman, 78.) – Tisza T. (Gohér, 91.), Barczi. Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Nagy T. (öngól 89.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiak közül Goran Marics, Nagy Sándor és Présinger Ádám hiányzott sérülés miatt. A diósgyőri keretbe hosszú idő után visszakerült Abdouraman, viszont Gosztonyi és Csirszki viszont ezúttal kimaradt. A kapuban csere történt: Rajics helyett ezúttal Rados védett.

A harmadik percben Kádár Tamás lövését védte Szűcs Lajos, ez volt a meccs első helyzete. Rendkívül változatos, jó iramú játék jellemezte a kezdeti perceket. A tízedik percben Kenesei kerülhetett volna nagy helyzetbe, de Vági András blokkolt. A folytatásban is felváltva rohamoztak a csapatok, mígnem a Diósgyőr a 23. és a 24. percben is gólt lőtt, de a játékvezető les miatt egyiket sem adta meg. Nikházi Márk találatánál tévesen, Barczi Dávid lövése után helyesen.

A 33. percben Makszimovics lövését Rados éppen Griffiths elé ütötte, de ő a háló helyett fölé lőtt, pedig közelről próbálkozhatott. A 44. percben Kenesei pontos beadása után Griffiths belebotlott a labdába, ezért odalett a kecsegtető lehetőség.

Az 51. percben Takács Péter közeli lövése kerülte el a kaput. A 65. percben Makszimovics valamivel távolabbról próbálkozhatott, de ő is célt tévesztett. A 78. percben Orosz Márk bombáját vetődve hárította Rados. Gyakran jártak ellenfelük tizenhatosán belül a csapatok, ezért iramában a második félidő is rendben volt, és végül egy gól is esett, méghozzá öngól: Vági András beadására a pápaiak közül Nagy Tamás és Szűcs Lajos is érkezett, de nem értették meg egymást, és a labda végül a védő lábáról a kapuba pattogott (0-1). Érdekesség, hogy Nagy Tamás a közelmúltban éppen Diósgyőrből igazolt Pápára…

A DVTK immár nem nyeretlen, a Pápa viszont nem veretlen a bajnokságban.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán elemezte:

A tétnek megfelelően kezdődött a mérkőzés. A Pápa kimondottan jól szerepel, a Diósgyőr viszont még nem nyert a mostani szezonban. A játékrendszerekben annyi változás történt, hogy a hazaiaknál Kenesei kezdett Griffiths társaként, tehát ők alkották a csatársort a négy-négy-kettes szisztémában. A vendégek a megszokott négy-kettő-három-egyes szerkezetben szerepeltek, amelyben Tisza Tibor volt a csúcsék.

Az első félidő a magyar átlaghoz képest iramában jobb volt, a Diósgyőr többet kezdeményezett. Voltak érdekes szituációk, a borsodiak két gólt is szereztek, de les címén mindkettőt érvénytelenítették. Az első nem volt az, tehát játékvezetői hiba történt. A másik oldalon volt két ziccer, de mindkettő kimaradt. Látszott, hogy Kenesei addig van a pályán, amíg bírja. Megint sok szép dolgot láttunk tőle, Griffiths és ő jó párost alkottak. Látszott, hogy a DVTK mindent egy lapra tett fel, s jobban kontrollálta a mérkőzést, némileg ellenfele fölé is kerekedett.

A második felvonás érthetetlen játékot hozott. A hatvanadik perc után mintha lehúzták volna a rolót, eseménytelenül csordogáltak a percek. Elek Ákos egyre jobban magára talált, megint abban a formában játszott, ahogy egy válogatott kerettagnak kell. Kádár Tamás viszont bizonytalannak tűnt. A másik oldal jó ötlet volt Rodenbücher Istvánt kimozgatni a belsővédő pozícióból, mert elég jól futballozott előrefelé is. Esemény és helyzet nélkül telt az idő, ráadásul iramában is visszaesett a játék. Totálisan ikszes meccs volt. Egyik sem akart többet tenni a győzelemért, mint amennyit tett. A végén átvette az irányítást a Pápa, de a 88. percben a semmiből megszerezték a vezetést a vendégek, mert Szűcs Lajos és Nagy Tamás nem értették meg egymást.

A végén már nem maradt ideje a házigazdának, hogy újítson. A meccs képe alapján mindent tekintetben döntetlennek kellett volna születnie, a DVTK nagyon nagy szerencsével szerezte meg első győzelmét. A Pápában továbbra is van alternatíva, ezt ma is megmutatta.

Olvasói sztorik