Hírek

„Ég és föld volt a felek álláspontja”

Iszik, cigizik, és meccs előtt bulizik egyik-másik DVTK-játékos? Az ügyvezető megszólalt!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Amióta Kovács Zoltánt kinevezték a DVTK sportigazgatói posztjára, Dudás Hunor ügyvezető gyakorlatilag nem nyilatkozik a sajtóban. Az elmúlt hetek eseményei miatt most megkeresték őt a diósgyőri szurkolók honlapjának munkatársai, hogy választ kapjanak a kedvenc csapatukkal kapcsolatos legfontosabb kérdésekre.

Az amigeleken.hu cikkéből kiderül, hogy Miskolcon felröppent a pletyka, miszerint Dudás Hunort kirúgtak a klubtól, de az ügyvezető ezt cáfolta.

– Tekintettel arra, hogy megvannak a felelősei minden területnek, ezért igyekszünk minden nyilatkozatot a szakmailag leginkább kompetens munkatársakkal megválaszolni – indokolta „eltűnését” a klubvezető.

Ezúttal is előkerült az új játékosok igazolásának kérdése, és Lencse László neve is, de az ügyvezető nem sok jóval kecsegtette a szurkolókat.

– Lencsével kapcsolatban ég és föld volt a felek álláspontja. Van egy pont, aminél nem megyünk tovább – mondta Dudás a Videoton játékosáról. Újdonság a történetben, hogy a jelek szerint nem a székesfehérvári klub kér megfizethetetlen összeget a csatárért, hanem Lencse anyagi igényei nem férnek bele a költségvetésbe.

– Amíg a költségvetés engedi, igyekszünk mindent megtenni a szakmai stáb elvárásainak kielégítése érdekében, de nem fogjuk a DVTK-t romba dönteni, hogy úgy járjon, mint néhány évvel ezelőtt, és a megszűnés határára kerüljön. Ez az út – mint már számos csapatnál bizonyosodott – járhatatlan. Ez van, mikor felelőtlen klubvezetők saját önös érdekeiket előtérbe helyezik, és rövidtávú sikerekért feláldozzak a klub jövőjét. Felelőtlenül eddig sem ígérgettünk és ezután sem fogunk. Megjegyzem, bár nem olyan látványos, de a gazdasági stabilitás éppolyan fontos cél. Mindenki az igazolásokon dolgozik, mivel még nyitva a piac, keressük a megfelelő embereket. Természetesen csatárposzton mindenképpen erősíteni akarunk – szögezte le Dudás Hunor.

Az ügyvezető határozottan cáfolta, hogy a legjobban kereső, válogatott játékosoknak csökkenne a fizetésük. Az egyik kérdésből kiderül, hogy vannak olyan DVTK-játékosok, akik nem viselkednek sportemberként, mert isznak, cigarettáznak, és akár meccsnapok előtt is nyilvánosan hajnalig szórakoznak. Erre a klubvezető úgy reagált, hogy minden ilyen hírt megvizsgálnak, és szükség eseten szankcionálnak, bár ezek zöme csak pletykának bizonyult. A Puskás Akadémiához távozó Francisco Gallardo ügyével kapcsolatban Dudás kijelentette, amennyiben a spanyol játékos beleegyezik, örömmel megmutatja a komplett egyezkedési folyamat írásos bizonyítékát, a régi szerződést és az új tervezetet is, hogy eloszlassa a kételyeket.

– Ahogy ígértem, amint lényegi információkkal rendelkezünk, abban a pillanatban ki fogunk állni, és közzé fogjuk tenni. Addig azért nem mondanék többet, mert még nagyon sok a kérdőjel. Ezen dolgozunk immár hosszú ideje – mondta a stadionfelújítás témaköréről Dudás Hunor, aki szerint csak a mesterséges feszültségkeltés miatt nőtt a szakadék a szurkolók és a klub között.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik