NB I

Rudolf Gergely Mezőkövesden?

A Debrecen, Videoton, Győr hármas kapásból kizárható, valószínűleg az egyik újonc lesz a befutó.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A közelmúltban a Rangadó.hu is foglalkozott Rudolf Gergely sorsával, most viszont a hatharom.com közölt részletes elemzést a témában.

Azt írják, a topcsapatok közül a Debrecen, Videoton, Győr hármas kapásból kizárható. Budapesten sem sok keresnivalója van, valószínűleg a Fradi, az MTK, az Újpesten és a Honvéd sem tudja, vagy nem akarja leigazolni.

Paunoch Péter a minap úgy fogalmazott, meglátása szerint Rudolfnak egy nyugalom szigete típusú helyre van szüksége ahhoz, hogy újra felépítse önmagát. A magyar futballtérképen manapság ilyen helynek számít a két újonc gárda, a Puskás Akadémia és a Mezőkövesd, valamint a Haladás és a Paks. A hatharom.com elemzése utóbbi két klubot is kilőtte.

A Puskás Akadémia nem tétlenkedik, a korábban Tischler Patrikkal, Szekeres Adriánnal és Francisco Gallardóval erősítő felcsútiak szerdán két újabb játékos érkezését jelentették be. Czvitkovics Péter és Lencse László is a támadásokért lesz felelős Benczés Miklós együttesében, így Rudolfnak minden bizonnyal nem jutna szerep az egyre izmosabb kerettel rendelkező felcsútiaknál.

Mezőkövesden azonban annál inkább. A borsodi csapatban lenne hely Rudolf számára, ugyanis Véber György együttese a kecskeméti gólparádét leszámítva eddig súlytalan volt támadásban, három meccsen is gólképtelennek bizonyult. A klub továbbra is aktív az átigazolási piacon, Véber jelenleg két játékost is tesztel. Az MSK Zilina 23 éves szlovák utánpótlás-válogatott védője, Fótyik Dominik elnyerte a vezetőedző tetszését, így minden bizonnyal Mezőkövesden folytatja pályafutását. A hátvéd az előző szezont Kazincbarcikán töltötte, az elmúlt hetekben pedig a Diósgyőr tesztelte. Szintén próbajátékon vett részt a svájci Aarau csatára, a kameruni Otele Mouangue, rá azonban nem tart igényt a Mezőkövesd. Talán éppen azért, mert a vezetők Rudolfot szeretnék Matyóföldre csábítani?

Klubhoz közel álló források szerint Véber szívesen látná Rudolf Gergelyt a csapatában, a fanatizmusáról ismert szakember pedig minden bizonnyal fel tudná rázni a gödörben lévő támadót. Rudolf számára is ideális terep lehet Mezőkövesd, nyugodt körülmények között nyerhetné vissza önbizalmát, folyamatos játéklehetőséget kaphatna, jó játékával pedig ismét fel tudná hívni magára a nagyobb klubok figyelmét. Mivel a bundaügybe keveredett Németh Norbertről le kellett mondania a Mezőkövesdnek, egy technikás támadóra égető szüksége lenne Vébernek.

A problémát egyedül Rudolf magas bérigénye jelentheti. A pletykák szerint 7,3 millió forintos havi fizetéssel Rudolf volt az NB I legjobban kereső játékosa. Ugyan az utóbbi hónapokban Diósgyőrben négymillióra csökkentették a csatár fizetését, még ez a kereset is kiugróan magasnak számít az élvonalban. A hatharom.com értesülései szerint ennek az összegnek a negyedét tudnák felajánlani Rudolf szolgálataiért a papíron évi 360 milliós költségvetéssel gazdálkodó Mezőkövesdnél.

Patthelyzet, azonban egyértelműnek tűnik, ha Rudolf újra vissza akar kapaszkodni a csúcsra, le kell adnia igényeiből. Amennyiben hajlandó erre, Mezőkövesden tárt karokkal várnák, a Miskolctól mindössze félórányi autóútra lévő kisvárosban pedig visszanyerhetné rég nem látott formáját az önmagát menedzselő támadó.

Olvasói sztorik