NB I sport

A nap híre: kezdődik az NB II

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán minden alkalommal az előző nap általa legérdekesebbnek ítélt focihírét kommentálja.

Íme, a nap híre, miszerint pénteken rajtol az NB II, kilenc év után ismét egy csoportban:

Régóta nem volt egycsoportos az NB II, de az átszervezések a megyei bajnokságok és az NB III mellett a másodosztályt is érintették. A szövetség véleményem szerint két okból döntött a 16 csapatos, egycsoportos NB II mellett. Egyrészt minél profibbá akarta tenni a másodosztályt, a holland vagy a német másodosztály mintájára, ahol húsz-harmincezer néző előtt játszanak a normálisan felépített, jó infrastruktúrával rendelkező csapatok. A másik ok, hogy 32 csapatot nem bírt el a magyar NB II, hiszen hétről-hétre mást sem olvastuk, minthogy egyes kluboknál nincsenek megfelelő körülmények, és anyagi problémák jelentkeznek. Azt várom, hogy ebben a szezonban a 16 résztvevő normális anyagi háttérrel, rendezett stadionokkal rendelkezzen.

Ha jól tudom, a klubok egyenként ötvenmillió forintos támogatás kapnak, és ehhez még jön a tévés pénz is, tehát a csapatok ötven-hetven millió közötti összegről indulnak. Ha e mellé még némi tőke is társul, arra azt mondom, hogy százmillióból már lehet NB II-t csinálni. Azokat várom az élmezőnybe, akiknél rendezettek a körülmények, és képesek olyan tőkeerős szponzort találni, akinek célja, hogy csapata az első osztályban szerepeljen. Nem tartom rossznak a mostan rendszert, de nem várok már az első évben hatalmas színvonal-változást. A Bundesliga kettőtől még távol leszünk, de érzek benne annyi rációt, hogy 16 anyagilag rendezett, profi csapat küzdelme hozhat jó mérkőzéseket.

NB II, 1. forduló

Augusztus 17. péntek

15.30: Dunaújváros–Vasas

Augusztus 18. szombat

16.30: Kozármisleny–Zalaegerszeg

17.30: Kisvárda–Sopron

17.30: Ajka–Nyíregyháza

17.30: Szigetszentmiklós–Cegléd

18 óra: Siófok–Balmazújváros

19 óra: Békéscsaba–Tatabánya

20 óra: Szolnok–Gyirmót

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!